L’Acadèmia del Cinema Català ha celebrat la sisena edició de la Festa d’Estiu

La Festa d’Estiu del Cinema Català, es va dur a terme el Dijous, 3 de juliol, a l’ANTIGA FÀBRICA ESTRELLA DAMM,
El més destacat va ser, sens dubte, les moltes referències a la nova “taxa” a les operadores que permetrà crear una bossa de suport a l’audiovisual català. Una “taxa! a la qual va referir-se Isona Passola en el seu parlament i de la que molts assistents vàrem preguntar a Ferran Mascarell, present a la convocatòria. Un i altre no dubten de la seva aplicació molt imminent ja que les operdores guanyen molts diners amb les descàrregues que fan els usuaris…

A la vegada, l’acte va suposar pel director Hammudi Al-Rahmoun Font, la concessió del Premi Pepón Coromina 2014, un premi que són unes ulleres de disseny

En aquesta Festa d’Estiu del Cinema Català es van aplegar prop de 500 personalitats del món del cinema, la cultura, la política i la comunicació a l’Antiga Fàbrica Estrella DAMM com explica l’irganització. D’aquestes 500 “personalitats” segurament caldria descomptar alguns “personatjes”…

L’Acadèmia va aprofitar l’acte per a distingir les produccions catalanes premiades fora de Catalunya i les estrenes de la propera temporada anunciant el guanyador de la segona edició del Premi Pepón Coromina
En l’acte institucional, s’ha destacat el reconeixement i la bona acollida del cinema català arreu del món i els resultats obtinguts en un moment tan delicat com l’actual.

Ha conduit l’acte l’actriu Marta Torné, que s’ha iniciat amb la projecció a grans dimensions d’un vídeo amb els 112 premis que han rebut 35 films catalans fora de Catalunya el darrer any. A l’acabar, s’ha fet la foto de família amb els guardonats, els representants institucionals i els membres de la Junta Directiva de l’Acadèmia.

Així mateix, Torné ha introduït el vídeo per avançar les estrenes de la propera temporada i els rodatges que estan en marxa. Un total de 50 produccions (34 llargmetratges, 10 documentals i 6 pel·lícules per a televisió) veuran la llum a partir de les properes setmanes.

e