Mecal Pro, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, dedica el seu últim cap de setmana als curtmetratges de producció holandesa, francesa i anglesa. L’Institut Francès serà la seu del Festival entre els dies 27 i 30 de març, on se celebrarà, a més, la cloenda de Mecal Pro 2014.

Fotograma de Good Night, curtmetratge nominat als BAFTAHolanda, país convidat d’aquest any, té un pes important en la recta final de la XVIa edició del Mecal. El dijous 27 es projectaran els curtmetratges guardonats en el Festival Internacional de Curtmetratges Go Short de la ciutat holandesa de Nijmegen, i un dia després, el divendres 28, una selecció de l’actualitat audiovisual en curt del país tindrà la seva representació en el marc del Mecal. Després d’aquesta sessió, a més, els assistents gaudiran d’un còctel holandès. Aquestes seccions han estat possibles gràcies a la col·laboració de l’Ambaixada del Regne dels Països Baixos.

Aquesta setmana es projectaran les seccions en les quals han contribuït diferents institucions estrangeres. Dins d’aquest bloc s’emmarca l’especial de curts de Jacques Demy el dijous 27, en col·laboració amb l’Institut Francès, i també el conjunt de curtmetratges nominats als BAFTA que es projecten el divendres 28, gràcies a la cooperació del British Council.

El dissabte 29 serà el dia culminant del Mecal, ja que se celebra la cloenda de l’edició vigent del Festival. En aquesta cerimònia de cloenda, d’entrada gratuïta i oberta a tots, els espectadors podran assistir al lliurament de premis Mecal 2014, a la batalla de programadors i al còctel posterior. Els tres actes estan oberts a tot el públic.

L’últim dia del festival, el diumenge 30 de març, estarà dedicat a diferents seccions paral·leles. Curtmetratges de terror, de temàtica felina i aquells inspirats en Frankenstein ompliran la sala de l’Institut Francès a partir de les 16:00h del diumenge. Així mateix, l’última sessió s’ha reservat a una projecció especial dels curtmetratges premiats en l’edició d’enguany de Mecal Pro.

Per a més informació sobre horaris i programació, podeu visitar la web del Festival, www.mecalbcn.org 

Amb la col·laboració de: