La CCMA organitza una marató “hackathon” per  crear projectes que vinculin els mòbils i la TV connectada

 

Dins de les jornades Digital 4C, Martí Patxot, director de Mitjans Digitals CCMA, ha presentat avui el Hackathon CCMA. Un projecte impulsat i organitzat per l’àrea de Mitjans Digitals de la CCMA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el suport del festival Sónar+D.

 

 

 

Els dies 2 i 3 de maig, a l’Arts Santa Mònica es farà el Hackaton CCMA, una jornada de 24 hores sense interrupció dedicades al desenvolupament de projectes interactius, que vinculin els dispositius mòbils amb la TVconnectada, i que compta amb la col·laboració deSamsungAbertis, TelecomCivolutionTuitele i MediaData TV.

 

La participació al Hackathon CCMA està oberta a tothom que vulgui i s’hi podran inscriure fins a un màxim de 20 equips de 2 a 5 persones.

Es recomana que els equips estiguin formats per persones de diferents perfils professionals: desenvolupadors, dissenyadors, periodistes, guionistes, gent de comunicació audiovisual i màrqueting digital.

 

Els equips participants hauran de portar a l’esdeveniment els ordinadors i els mòbils que necessitin per dur a terme els seus projectes.

L’organització del Hackathon facilitarà la connexió Wifi, punts de connexió elèctrica, taules, cadires, alguns televisors connectats per fer proves i el càtering.

 

Les empreses col·laboradores aportaran també diversos elements tècnics, entorns de desenvolupament, APIs, SDKs i bases de dades perquè els participants puguin utilitzar-los en els seus projectes i crear alguna eina capaç d’explorar les possibilitats de la televisió interactiva i multipantalla.

 

 

 

A falta de concretar els horaris, l’estructura del Hackathon CCMA serà aproximadament aquesta:

 

–        Dia 1: Divendres 2 de maig

–        Presentació i explicació del funcionament Hackathon

–        Sessions d’introducció a les eines i tecnologies de les empreses col·laboradores.

–        Inici desenvolupament

–        Torn de consultes a professionals de TV3

–        Desenvolupament
–        Dia 2: Dissabte 3 de maig

–        Desenvolupament

–        Pitching de presentació dels projectes

–        Deliveració del jurat

–        Entrega de premis

 

 

Per inscriure’s es pot fer a partir de la pàgina web del Digital 4C o bé a través de la pàgina de Facebook Digital 4C, abans del 30 de març.

L’organització farà una selecció de les candidatures dels equips presentats i durant la primera quinzena d’abril es contactarà amb tots els equips inscrits per confirmar si han estat seleccionats o no per participar al Hackathon CCMA.

 

Els premis que podran guanyar els equips  seran diversos:

 

–          Premi al millor projecte

–          Premis especials

–          Millor projecte basat en l’entorn Smart TV (SAMSUNG)
Un televisor Smart TV SAMSUNG

–          Millor projecte basat en l’entorn HbbTV (ABERTIS)
Un set-top-box HD HbbTV per a cada membre de l’equip.

–          Sonar+D
Els equips guanyadors presentaran els seus projectes al Sonar+D.

 

El que es busca són essencialment idees innovadores i factibles, la integració de l’entorn mòbil amb l’entorn de la TVconnectada, utilitat i viabilitat de la proposta, qualitat en la conceptualització i definició i ús de determinades tecnologies i dades facilitades pels organitzadors i les empreses col·laboradores del Hackathon CCMA.