Animac 2014 arriba a la majoria d’edat amb un cartell d’excepció dedicat a la presència de l’animació en l’audiovisual i als formats híbrids.

Avançament de programació d’Animac 2014
Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebra la seva majoria d’edat amb una edició dedicada, sota el títol “HÍBRID”, a la destacada presència de l’animació en l’audiovisual i la seva capacitat d’integració en tota mena de formats. La Mostra, dirigida per Carolina López, tindrà lloc del 20 al 23 de febrer a la ciutat de Lleida. Quatre jornades farcides de projeccions, conferències, tallers i altres activitats especials dins els espais habituals de la mostra: la Llotja, CaixaForum Lleida i el Cafè del Teatre.

Animac 2014 consolida la seva estructura amb una programació que alternarà les clàssiques projeccions d’animació amb tot un entramat d’activitats i sessions especials dirigides a tot tipus de públics. Una selecció del més recent de l’animació internacional en un total de 235 títols –entre llargmetratges, curts, peces televisives i d’internet– supera el nombre de films seleccionats i convidats de les últimes edicions. I a més, conferències, tallers, Petit Animac, passis escolars, concerts i Networking & Pitch, un nou escenari pels professionals emergents de la indústria.

Vinculats al tema rector de la Mostra, l’animació “híbrida,” comptarà amb dos convidats especials. El primer d’ells és el britànic Chris Shepherd (1967, Liverpool), un dels animadors més irreverents del Regne Unit, i amb una relació totalment íntima amb la imatge real. Una sessió especial farà una retrospectiva de la seva filmografia –incloent The Ringer, el seu últim curtmetratge– i amb una masterclass on esgranarà en primera persona la seva obra.

Per altra banda, comptarem amb la presència excepcional de Jiří Barta (1948, Praga), un dels mestres de l’stop-motion txeca i l’hibridació de tècniques animades, que oferirà una classe magistral sobre la seva trajectòria professional més recent. Presentarà també l’estrena del seu darrer film Yuki Onna, una coproducció txeca-japonesa on Barta introdueix tècniques digitals per a la integració d’imatge real i animació de cera.

Yuki Onna

En aquesta línia presenta també a Ben Bocquelet i Mic Graves, creadors de sèrie revelació de la temporada The Amazing World of Gumball (El asombroso mundo de Gumball) que faran una conferència del procés creatiu de la sèrie i ens deixaran veure episodis inèdits de la 3a temporada.

Els lleidatans Antoni Pinent i Àlex Villagrasa seran els dos grans convidats autòctons d’aquest any. Pinent presentarà una de les seves obres més complexes, G/R/E/A/S/E i Villagrasa impartirà una conferència d’efectes especials. Una altra esperada conferència serà la dels germans Terris, animadors de l’estudi barcelonès 5ants i responsables de l’animació del videojoc Tiny Thief, nominat a Millor Videojoc Animat als Annie Awards 2014, els Oscar de l’animació.

ANIMAC 2014 Hybrid-Grease from La Costa Comunicació on Vimeo.

La Mostra oferirà deu sessions de curtmetratges, on hi destaquen les clàssiques quatre sessions de curts que competiran per obtenir el Premi del Públic. Polònia, un dels països més interessants en quant a l’animació experimental, serà també un de les protagonistes, amb quatre sessions de curts dedicats a l’animació d’aquest país.

Petit Animac aplegarà les millors propostes animades per al públic infantil i familiar i una sessió de música i animació en directe a càrrec de Péter Vácz i Joseph Wallace. També presentarà una joia de l’animació d’autor, Anina d’Alfredo Soderguit. I Animac Cartoon projectarà una selecció de produccions televisives: una sessió dedicada a Cartoon Network, un passi dedicat a les produccions nacionals de Sèries.cat i una sessió de curtmetratges d’humor absurd presentada per Joaquín Reyes.

I si voleu informació més detallada, aquí teniu la nota de premsa al complet: AVANÇAMENT DE PROGRAMACIÓ 2014