Premis Goya 2014 : “La gran família espanyola ” en primera posició

La pel · lícula de Daniel Sánchez Arévalo compta amb 11 opcions a premi , seguida per Les bruixes de Zugarramurdi i Caníbal , amb 10 i 8 respectivament .

La gran família espanyola , arriba a 11 opcions de premi , Les bruixes de Zugarramurdi , 10; i Caníbal , 8 . Serñian les ” favorites ” a la 28 edició d’aquests guardons , .

La comèdia coral de Daniel Sánchez Arévalo opta a 11 trofeus , un més que l’última producció d’Álex de l’Església, que no figura en categories com ” Millor Pel · lícula ” o “Millor Director2 ” a la qual opten Gracia Querejeta ( 15 anys i un dia ) , Manuel Martín Cuenca ( Caníbal ) , Sánchez Arévalo ( La gran família espanyola ) i David Trueba ( Viure és fàcil amb els ulls tancats ) . A aquests títols se suma , en l’apartat de millor pel · lícula de l’any , l’opera prima del muntador Fernando Franco , La ferida , que té sis possibilitats en la que serà la 28 convocatòria d’aquests premis , que es lliuraran el proper 9 de febrer a l’Hotel Auditorium de Madrid , en el transcurs d’una cerimònia que dirigirà i presentarà Manel Fuentes i serà retransmesa en directe per La 1 de TVE . La llista de les cintes preferides pels acadèmics es completa amb 15 anys i un dia, 3 noces de més i Viure és fàcil amb els ulls tancats – cadascuna aspira a set trofeus – , i Alacrán enamorado , Totes les dones i Zipi i Zape i el club de la bala – amb quatre – .

Doblet De la Torre

En l’apartat de Millor Interpretació Masculina Protagonista , els nominats són Tito Valverde , per 15 anys i un dia; Eduard Fernández , per Totes les dones; Javier Cámara , per Viure és fàcil amb els ulls tancats , i Antonio de la Torre , per Caníbal . Com l’any passat , De la Torre ha fet doblet després de treure plaça també per la gran família espanyola en l’apartat de Millor Interpretació Masculina de Repartiment , on té com a companys de viatge aCarlos Bardem ( Alacrán enamorado ) , Juan Diego Botto ( Ismael ) yRoberto Álamo ( La gran família espanyola ) . El quartet format porInma Costa (3 noces de més ) , Marian Álvarez ( La ferida ) , Aura Garrido ( Stockholm ) i Nora Navas ( Tots volem el Millor per a ella – Tots volem el millor per a ella ) es disputaran el Goya ® a la millor Interpretació Femenina Protagonista .

Clara Lago i Quim Gutiérrez van revelar els noms de tots els nominats . Sobre a sobre , Llac i Gutiérrez , acompanyats pel president de l’Acadèmia, Enrique González Macho , i la notària Eva Sanz , també van anunciar els cineastes que lluitaran per la Millor Direcció Novell : Fernando Franco , per la ferida , que també pot guanyar els guardons de millor pel · lícula , guió original , interpretació femenina protagonista ( Marian Álvarez ) , muntatge i menor so; Neus Ballús , per La plaga ; Jorge Dorado , per Mindscape , i Rodrigo Sorogoyen , per Stockholm , història que també podria figurar en el palmarès per seu protagonista femenina ( Aura Garrido ) i actor revelació ( Javier Pereira ) .

Estructurats en 28 apartats , als quals se suma el Goya d’Honor – que en aquesta convocatòria ha recaigut en Jaime d’Armiñán -, els Goya 2014 també premiaran el Millor Guió Original (3 casaments de més , La gran família espanyola , La ferida i viure és fàcil amb els ulls tancats ) i el Millor Guió Adaptat ( Alacrán enamorado , Caníbal , Totes les dones i Zipi i Zape i el club de la bala , reeixida producció que també podria sortir amb premi per la seva direcció de producció , direcció artística i efectes especials ) .

A més , com a millors actrius revelació , els acadèmics podran decantar per Belén López ( 15 anys i un dia ) , Olimpia Melinte ( Caníbal ) , María Morales ( Totes les dones ) i Natalia de Molina ( Viure és fàcil amb els ulls tancats ) . Els quatre actors nominats en aquesta categoria són Berto Romero (3 noces de més ) , Hovik Keuchkerian ( Alacrán enamorado ) , Patrick Criado ( La gran família espanyola ) i Javier Pereira ( Stockholm ) . En la carrera pel Goya a la Millor Interpretació Femenina de Repartiment estan les conegudes Terele Pávez i Maribel Verdú , noms als quals se sumen Nathalie Poza ySusi Sánchez .

En la lectura de nominats , que va tenir lloc a la seu de l’Acadèmia -i que , per segona vegada consecutiva , va ser retransmesa en directe mitjançant streaming a través del web dels Premis Goya – , també es van obrir els sobres seleccionats pels acadèmics per el Goya a la Millor Pel · lícula d’Animació ( l’extraordinari vella de Lucius Dumb , Futbolí , Hiroku.Defensores de Gaia i Justin i l’espasa del valor ) ; Millor Pel · lícula Documental (Amb la pota trencada , Guadalquivir , Les mestres de la República i Mon petit – Món petit ) ; Millor Pel · lícula Iberoamericana ( la veneçolana Blava i no tan rosa, l’argentina El metge alemany . Wakolda , la xilena Glòria i la mexicana la gàbia d’or) , i Millor Pel · lícula Europea ( la austríacaAmor , la danesa la caça , la italiana la gran bellesa i la francesa la vida d’ Adele ) .

Davant els micròfons

Set nominacions , entre elles la de millor pel · lícula i direcció , ha aconseguit David Trueba amb la seva útlima aventura , Viure és fàcil amb els ulls tancats . ” La meva esperança seria que les nominacions servissin perquè la pel · lícula tornés a moltes ciutats on ha estat , ja que molta gent s’ha quedat amb ganes de veure-la. Poques vegades et donen aquesta oportunitat de tenir una segona vida ia una història com aquesta li va molt bé ” , va explicar el cineasta a la seu de l’Acadèmia , a la qual va arribar acompanyat per la seva actriu , Natalia de Molina , nominada com a Millor Actriu Revelació . ” La societat està plena d’adolescents amb somnis . Cal donar-los l’oportunitat que demostrin el seu talent “, ha destacat Trueba , per a qui el cinema ” ha de ser una oferta de plaer per a la gent, que mai va a anar a les sales a veure una pel · lícula per caritat , com sí que pot passar amb altres sectors amb els quals la gent es solidaritza ” .

Vuit vegades ha aspirat al guardó que encara no té a casa el menor dels Trueba , per a qui els guardons són ” accidents del treball . En general , els accidents són una cosa dolenta , però aquest és positiu “, ha destacat .

Molt diferents en pressupostos i temàtiques són les cinc cintes que es postulen com les millors de l’any per Gracia Querejeta , autora d’una d’elles , 15 anys i un dia . “No sé el que pot passar , tot i que arribar fins aquí ja està molt bé. Ara cal esperar , és la meva tercera nominació a la millor direcció , així que a veure si ara va la vençuda “, va expressar .

També es va passar per la seu de la institució Aura Garrido . Visiblement emocionada , la jove intèrpret de Stockholm no pot ” demanar més . Aquesta pel · lícula m’ha donat moltes coses . Al Festival de Màlaga rebre quatre premis , el viatge està sent molt bonic ” .

I d’Aura Garrido a Carlos Bardem , feliç per la doble nominació que ha rebut per Alacrán enamorado – guió adaptat i millor intepretació masculina de repartiment – . ” M’omple d’orgull i satisfacció . Estic molt content , les dues em fan molta il · lusió . El treball del guió – basat en la seva novel · la homònima -ha estat un procés bell , ens hem deixat trossets de l’ànima ” , va indicar l’actor , que va parlar en plural perquè el procés del llibret el va realitzar mà a mà amb el director del film Santiago A . Zannou . “Sempre dic que les pel · lícules tenen 100 anys de vida , ens superen a nosaltres en tiempo.Alacrán … no ha tingut sort comercial , ens encantaria tornar a veure la pel · lícula al cinema ” .

Estava nerviós , però va reconèixer que estava bé ” seguir vibrant i patint . Vinc de Mèxic, vaig anar a la Verge de Guadalupe i li vaig posar una espelma . Quan vaig rebre la notícia estava escrivint la meva propera pel · lícula, que és la millor manera de rebre aquestes notícies ” . Paraula de Daniel Sánchez Arévalo , per a qui no hi ha millor premi ” de saber que tinc gent que gent que em recolza ” . Per a l’autor de la gran família espanyola , aquesta història amb 11 possibilitats al Goya ® no és una comèdia . ” Mostra una família imperfecta que parla de l’acceptació de la mort . Aspiro a perfeccionar a fondre la comèdia i el drama ” , va dir .

Conscient que aquesta edició, els acadèmics han mirat a la comèdia , Sanchez Arévalo va indicar ” que en temps de crisi està bé donar-li espai a la comèdia , que sempre ha estat menys valorada . També és fonamental fer un forat a pel · lícules amb poc pressupost “, ha manifestat aquest membre de la família del cinema espanyol .

No va faltar a la cita Emilio Aragón , que amb la seva segona història darrere de la càmera , A Night in Old Mexico , opta al Goya ® a la Millor Música i Cançó Original . ” La música és un element molt important a l’hora de narrar . Mèxic i els Estats Units són les dues cultures musicals que són a la pel · lícula ” .