Altervideo presenta aquest proper dimarts 5 de novembre a les 20:00h el documental El Somni a l’espai ST3 de Gracia (Santa Teresa 3, local 2) dins el cicle Més documental,. Després de la projecció, com es habitual entaularem un col•loqui amb els seu director: Christophe Farnarier
El Somni, es la historia d’en Joan “Pipa”, un home que camina al davant del seu ramat seguint les estacions de l’any. El pastor transhumant forma part del nostre imaginari col•lectiu. En Joan és potser l‘últim representant d’aquesta tradició mil•lenària. L’acompanyem en el seu darrer viatge transhumant al Pirineu català i dia a dia ens endinsem en la seva intimitat, en el passat i el present d’un home que estima el seu ofici i que encomana l’alegria de la llibertat de conviure amb la natura verge. Però l’abandonament progressiu del camp, la industrialització agressiva, el creixement desenfrenat, la febre urbanística, la multiplicació de noves infraestructures i ara el canvi climàtic posen fi al somni i ens condueixen cap a un futur incert. La desaparició de la transhumància és progrés, o mort de la nostra civilització?