areavisual.catAbans de l’estiu, ja tenim un tast ben consistent del que serà la 46ena. edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, que se celebrarà entre l’11 i el 20 d’octubre. Tot i la greu crisi que pateix el sector, i que afecta especialment mostres i festivals com aquest, Sitges Festival 2013 oferirà una àmplia oferta cinematogràfica, ampliant fins i tot les seccions d’anteriors edicions.
Com exemple de treure el màxim profit al patrocini, la prèvia a la presentació del programa oficial d’enguany se celebrà a l’espai Moritz, on el director del festival, Ángel Sala va presentar en un ambient ben distés la dilatada i diversa oferta cinematogràfica que han estat preparant aquests mesos.

Cinema català, protagonista
Amb la rellevant dinàmica d’acabar sent un clàssic del festival, una pel•lícula de producció catalana, obrirà el certamen. Enguany serà Grand Piano, dirigida per l’alacantí Eugenio Mira, una de les grans apostes de la producció nacional, i que com afirmà Ángel Sala “és una nova demostració del talent del cinema català amb vocació internacional”.

Més enllà de la gran pantalla
Presentat a l’edició de l’any passat en col•laboració amb el Mobile World Capital, Sitges Festival projectarà els primers treballs realizats amb mòbil a la secció Phonetastic. Així mateix, es presentaran noves companyies que, gràcies a les noves tecnologies, combinen alhora producció i distribució per les noves pantalles, com a nous models de negoci per a l’audiovisual.

L’animació guanya pes
Si bé Sitges Festival compta d’uns anys cap aquí amb una secció pròpia dedicada a l’animació cinematogràfica, Anima’t, enguany l’animació asiàtica tindrà protagonisme a la mateixa Secció Oficial.