Juan José Bigas Luna va morir la tarda d’aquest divendres, als 67 anys a la localitat de La Riera de Gaià (Tarragona) després d’una llarga malaltia. Bigas era a punt de començar el rodatge de “Mecanoscrit del segon origen”. Va ser un dels fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya i president de l’entitat a mitjans dels 80.
Director de gairebé una vintena de pel·lícules, entre d’altres guardons a la seva carrera, amb “Jamón Jamón” (1992), va aconseguir el Lleó de Plata a la millor direcció al Festival de Venècia i el Premi Nacional de Cinema de Catalunya l’any 1998.
Nascut a Barcelona el 19 de març de 1946, estava instal·lat a Virgili (Tarragona).

El Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya el recordarà a la seva propera Pantalla d’Autor que es celebrarà a la seu de la Societat d’Autors de Catalunya.

La Junta de Col·legi de Directors ha manifestat el seu condol per la pèrdua d’un dels cineastes més personals i independents del cinema català.