Les pel.lícules “Eva”, de Kike Maillo, “Mientras duermes”, de Jaume Balagueró, i “Bruc”, de Daniel Benmayor, parteixen com a favorites a la IV edició del Premis Gaudí, que es lliuraran el proper 6 de febrer a Barcelona, segons l’anunci oficial de candidatures que ha tingut lloc avui a La Pedrera, amb Diana Gómez i Bernat Quintana com a mestres de cerimònies.

“Eva”, amb 16 nominacions de les 22 categoríes que atorgen els premis, és la pel.lícula amb més possibilitats, ja que competeix, entre d’altres, per ser el millor film català de l’any, a més del millor director, actors protagonistes (Daniel Brühl i Claudia Vega) i secundaris (Lluís Homar i Anne Canovas). Per darrere de la pel.lícula de Maillo es situen “Mientras duermes”, amb 15 nominacions, i “Bruc”, amb 12.

Dels 41 títols que optaven a alguna nominació, només 29 podran asolir el premi. Entre elles estan les 4 que lluitaran pel guardó a la millor pel.lícula catalana de l’any: “Eva”, “Bruc”, “Catalunya über alles”, de Ramón Térmens, i “Open 24 h”, de Carles Torras. A l’apartat de millor pel.lícula en llengua no catalana opten “Mientras duermes”, “De mayor quiero ser soldado”, de Cristian Molina, “Katmandú, un espejo del cielo”, de Icíar Bollaín, i “Los pasos dobles”, d’Isaki Lacuesta.

El teatre Arteria Paral.lel de Barcelona acollirà el proper 6 de febrer la gal.la de lliurament dels Premis Gaudí, on el cineasta Pere Portabella rebrà el Gaudí d’Honor.