Sitges tanca la seva 44ena edició treient pit amb un gran èxit de públic. Durant els deu de festival s’han venut 65000 entrades i ha rebut la visita de més de 150000 persones. Això deixa de manifest la bona salut del cinema fantàstic, i en especial el cinema fantàstic espanyol, ja que Mientras duermes de Jaume Balaguerò i Extraterrestre de Nacho Vigalondo han estat dues de les propostes que més èxit han gaudit entre el públic.

La bona harmonia també s’ha reflectit al fer-se públic el palmarès,  que sembla haver agradar a tothom. Red State, de l’altre temps infant terrible de Hollywood Kevin Smith , ha estat premiada a la millor pel·lícula del festival. Els membres del jurat han volgut reconèixer també la gran feina interpretativa de Michael Park en aquesta cinta que tracta els aspectes més delicats  dels grups fanàtics i religiosos dels Estats Units. Tal i com ha destacat J.A. Bayona, membre del jurat, amb els premis esperen poder donar-li una petita empenta en aquest film que encara no ha trobat distribució a l’estat espanyol.

Altra de les gran guanyadores ha estat Attack the block, de Joe Cornishi, que ha obtingut el Premi Especial del Jurat, el Premi del Públic, els de la Crítica i el de música de la banda sonora. També han estat premidades The yellow sea, amb la millor direcció, The woman premi a millor guió,  Another Earth amb la millor femenina i millor fotografia per Hell . Eva i el seu premi als millor efectes especials ha estat l’únic premi al cinema català dins de la secció oficial.