BROADCAST: CAP ON VA LA TECNOLOGIA AUDIOVISUAL?

BROADCAST la gran trobada de la tecnologia audiovisual.a Madrid, a final d’octubre serà un bon aparador de les principals tendències tecnológiques del món audiovisual

COM SERÀ LA TELEVISIÓ DEL FUTUR?
D’uns anys ençà el model de televisió digital i lineal, tal com la coneixem, amb un gran increment de l’oferta de canals està cuestionada… Realment la xarxa de les xarxes, Internet, va apretant any rera any, per oferir amb sistemes IPTV una televisió realment “a la carta”, al gust del consumidor. A mida que van simplificant-se les interficies de l’usuari amb la màquina, s’eixampla l’ampla de banda… sembla que l’aposta podria anar per ací.Mentrestant, aniran sortint diverses formes de models “híbrids” que integren televisió digital pe rones amb la televisió per cable que aporta Internet. Caldrà estar atent a aquest terreny sense oblidar que la nova televisió vehiculitzada per xarxa permet recuperar el vell concepte d’interactivitat que s’ens havia promès amb el desplegament de la televisió digital i que va quedar pel camí… Parafrasejant un lema que recordareu amb la nova tele internàutica:l’espectador decideix “tot allò que vol saber quan ho vol saber” i a sobre pot “contestar” a aquesta realitat…
Tot ia així, el model actual ja és força “mixte”… Els programes esdevenen marques com a tals que tot i passant-se en una franja horària concreta a a la TDT tenen un “suport” immediat a Internet en portals específics en forma d’avenços i ampliacions dels programes emesos, merchandising o discussió i forum -a traves de xarxes socials- de tot el que s’ha expressat…. “transmediant” en direcció al mòbil i a tot tipus de pantalles que poden anar apareixent.

PENDENTS DEL 3.D
Mentre seguim en aquestes eternes apostes de com serà a la televisió del futur, el més espectacular ara com ara, segueix sent el 3D. El gran al•licient del darrer IBC ha estat la presència de James Cameron. El cineasta que té una empresa amb conjunta Vince Pace per a desenvolupar aquesta tecnologia i emprar.la en events diversos, sembla molt interessat en el decurs de les noves tecnologies. A Amsterdam, el creador d’Avatar va explicar que volia rodar una segona i una tercera part d’aquesta producció al 2014 i 2015 respectivament, i que aquests nous rodatges en 3D serien a 60fps… Això suposarà haver d’actualitzar la tecnologia en totes les fases del procés: Si en captació d’imatges sembla que l’aposta sempre ha estat amb Sony, es va anunciar a Amsterdam acords del singular cineasta Grass Valley per a postproducció i amb Christie per a sistemes de projecció

ATENDRE LES NOVES CÀMERES
De l’oferta que proposarà la Fira Broadcast de Madrid, anotar que JVC anuncia la nova camcorder GY-HM150 ProHD, hereva de l’especialment robusta HM100, pensada per a reporterisme audiovisual per a informatius: La nova càmera amb sensor 3CCD ofereix gravació integral HD 1080 i 720pá a la vegada gama de tasses de frame i bit. La gravació d’arxius nadius .mov per Final Cut Pro o Adobe Premiere, a més d’arxius MP4 per altres sistemes NLE. També pot grabar en SD 480i com arxius estándars AVI o MOV.. Al igual que altres models ProHD el GY-HM150 grava sobre tarjes SDEHC no propietàries però també accepta les noves targes SDXC que están actualment disponibles amb capacitats de fins a 128 Gb. A més de la modalitat relé per a gravació ininterrumpuda el camcorder permet gravació simultània en tarjes de memòria per actualitzacions instantànies o còpies de seguretat. El nou GY-HM pesa 1,36 incluint la bateria i al poder gravar en SD facilita el treball dels professionals del video que encara no han fet la transició a la producció en HD en exteriors., Una nova prestació de Pre Rec (retro caché) grava de forma continua i emmagatzema fins 5 segons de metratge en memoria caché ajudant aixi a evitar perdre tomes en notícies ded darrera hora. També inclou una nova opció de gravació d’intèrval de temps. Amb la nova prestació de Clip Cutter que incorpora la càmera el metratge sobrant es pot retallar del principi o final de les tomes emmagaztzemades a la càmera, la qual cosa redueix el tamany dels arxius i conserva espai a la tarjeta.