Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 1 juny 2024 until 8 juny 2024
12:00 AM - 12:00 AM

Location

Category(ies) No Categories


RODA  DE BARÀ

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català és una iniciativa de l’àmbit cinematogràfic que posa a l’abast dels i de les cineastes de Catalunya —i de tots els territoris i països d’arreu del món— l’oportunitat de projectar les seves pel·lícules, de compartir experiències i de potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua que ens és pròpia. En aquest sentit el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores.

Des del 2008

Nascut l’any 2008, el Festival s’ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències del cinema en català i les noves tecnologies aplicades a la producció audiovisual.

Compromís amb la llengua

El FIC-CAT és l’únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana. Després de dotze anys de Festival hem constatat que tenim professionals de llarga trajectòria i una indústria que no té res a envejar a la d’altres països semblants al nostre. I el que és més important: tenim voluntats creatives, materials imaginatius, històries ben narrades, realitzacions de molta qualitat, nois i noies que volen aprendre… i des del FIC-CAT ens proposem impulsar tot aquest potencial creatiu.

Referència

El Festival s’ha consolidat definitivament com el certamen de referència del cinema actual rodat en català. Comptem amb un gran volum de produccions; la participació del sector cinematogràfic és una evidència; l’assistència d’espectadors i espectadores (presencials i virtuals) ha doblat les de les últimes edicions; cada edició passen per la catiga vermella del festival un gran nombre de directors i directores, productors, muntadors i muntadores, intèrprets, guionistes, músics, localitzadors, crítics, mitjans de comunicació… Ah, i tot això en una àmple programació en els 8 dies de Festival.