El Festival Nits – Summer Asian Film Festival 2024 ja té palmarès. S’ha anunciat en el penúltim dia de festival i com a tancament d’una jornada festiva i molt concorreguda, amb la sessió d’homenatge a Akira Toriyama, l’estrena mundial de The Game of Shark, les darreres projeccions a competició i l’última nit a la Bassa dels Hermanos. La nit dedicada a l’Índia ha tornat a omplir el pati de butaques en una cloenda a la qual s’han anunciat els films premiats i s’ha projectat la superproducció HanuMan. Després de l’exhibició de dansa per part de Nataraja Dance i d’un sopar amb plats del país asiàtic, els mestres de cerimònies del festival han donat pas a la proclamació dels films premiats, dividits en tres categories: El Gat de la Sort, el Gran Premi del Jurat i el Premi de la Crítica. El Gat de la Sort, que atorga el públic a partir del vot popular, ha recaigut en Sabakan. La pel·lícula del director japonès Tomoki Kanazawa, una faula d’estiu sobre dos nens que recorren una illa per veure dofins, va inaugurar el certamen i s’ha erigit en la preferida dels espectadors de la 21a edició. El Gran Premi del Jurat, format aquest any pels directors Caye Casas i Dhanraj Barkote i el programador cinematogràfic Juan Pérez de la Torre, també ha anat a parar a un film japonès. Single8, de Kazuya Konaka, és la guanyadora del premi del jurat “per reflectir les decisions vitals que tot aspirant a cineasta ha viscut”. El jurat ha decidit fer també tres mencions especials a tres pel·lícules més provinents de la Xina, Corea del Sud i l’Índia. Són A Long ShotSoulmate —per l’actuació protagonista de Kim Da-mi— i Aatmapamphlet, respectivament. 

Per la seva banda, el Premi de la Crítica ha recaigut per segon any consecutiu en una pel·lícula mongola després de Harvest MoonIf Only I Could Hibernate, de la directora debutant Zoljargal Purevdash, commovedor coming-of-age d’un estudiant brillant d’una família molt humil que lluita per llaurar-se un futur millor, s’ha guanyat el favor de la premsa acreditada.

Homenatge a Akira Toriyama amb l’actuació d’Arnau Tordera. El matí a L’Atlàntida de Vic ha estat intens i ha tingut la que ja es pot considerar una de les sessions històriques del festival. La sala principal del centre s’ha omplert de bat a bat per retre homenatge al recentment desaparegut Akira Toriyama, creador dels mítics animes Bola de Drac i Dr. Slump. Projeccions especials d’espots, i films clàssics de Goku i companyia s’han compaginat amb l’actuació d’Arnau Tordera entonant dos temes de Dragon Ball en català i un reeixit concurs de cosplay. En acabar la sessió la festa ha continuat amb l’estrena mundial de la darrera pel·lícula del Gran Premi Honorífic Minoru KawasakiThe Game of Shark, presentada pel cineasta japonès, i la projecció de la darrera pel·lícula en Secció Oficial a competició, la mongola If Only I Could Hibernate, precedida de l’últim curtmetratge del director tarragoní Adrià GuxensA Hakka Song