El Servei de Desenvolupament Empresarial de l’Institut Català de les Empreses Culturals organitza el mòdul de formació Fem programes culturals per a plataformes OTT, videopòdcasts i TV. L’objectiu és impulsar la presència de projectes culturals en els diferents canals audiovisuals.

El mòdul està format per tres jornades o sessions (26 de setembre, 17 d’octubre i 7 de novembre) i s’adreça a productores, creadors i empreses que vulguin desenvolupar un format televisiu o audiovisual amb contingut cultural. El mòdul combina teoria i pràctica, sessions presencials i en línia, i convida a participar en un pitch de tres minuts.

Les sessions

El programa traça un recorregut dels mitjans audiovisuals en relació amb els continguts culturals i culmina amb una trobada que pretén apropar professionals i agents involucrats per afavorir les sinergies i possibles col·laboracions.

Tots aquells projectes artístics i culturals que tinguin una proposta per a TV o plataforma audiovisual i la vulguin compartir es poden inscriure entre el 25 de setembre i el 24 d’octubre. Entre les rebudes se’n seleccionaran 15 que faran un pitch en la darrera sessió davant agents del sector audiovisual.

La primera sessió duu per nom Actualitat, tendències i finestres audiovisuals per al sector cultural, i tindrà lloc a l’auditori de la Facultat Blanquerna (26 de setembre). La segona és Com fer un dossier i com preparar un pitch i la formació serà en línia (17 d’octubre). La darrera sessió és Explica’ns la teva proposta, durant la qual es presentaran els 15 projectes seleccionats (7 de novembre).