-La projecció tindrà lloc el 19 de setembre a les 18:30 h a l’Auditori de Sant Ildefons (Plaça Carles Navales S/N) de Cornellà de Llobregat.

-Segons la pàgina web oficial de projecte i d’una entrevista realitzada a Naschy al diari EL PAÍS l’any 2009, aquell mateix any el mestre del fantaterror va cercar localitzacions i va enregistrar alguns dels recursos per a la pel·lícula, però no va poder continuar amb aquesta tasca a causa del seu decés. El cineasta Luis Colombo s’ha encarregat de finalitzar el film, preservant “l’esperit i la visió original de Naschy”.

– A la sessió assistirà Colombo, qui participarà en un col·loqui amb el públic present.

– La novena edició del B-RETINA tindrà lloc del 19 al 22 de setembre a l’Auditori de Sant Ildefons (Plaça Carles Navales S/N) de Cornellà de Llobregat.

– Ja a la venda les entrades individuals i els abonaments en els enllaços habilitats en la pàgina web oficial del festival, www.b-retina.cat

La novena edició de B-RETINA, el Festival de Cinema de Sèrie B de Cornellà de Llobregat, acollirà el 19 de setembre a les 18:30 h a l’Auditori Sant Ildefons (Plaça Carles Navales S/N) l’estrena mundial de “Crotón el Grande“, la pel·lícula pòstuma escrita pel cèlebre actor i director Paul Naschy, qui no va poder finalitzar el projecte a causa del seu decés l’any 2009. El cineasta Luis Colombo, veterà de la indústria cinematogràfica i col·laborador de Naschy en pel·lícules com “Empusa” (2010), s’ha encarregat de finalitzar el film, preservant “l’esperit i la visió original del projecte”.

D’acord amb la pàgina web oficial de “Crotón el Grande” i d’una entrevista realitzada a Naschy pel diari EL PAIS l’any 2009, aquell mateix any el mestre del fantaterror va cercar localitzacions i va enregistrar alguns dels recursos per a la pel·lícula tant a Alacant com a altres localitats. En concret, es van enregistrar seqüències en les quals Paul no apareixia, amb la idea que més tard acudís a enllestir el seu paper protagonista com el personatge principal de Crotón.

Desgraciadament, Paul va morir al novembre d’aquell mateix any i “no va poder veure consumat el seu major desig: veure finalitzada la seva història més estimada”, tal com s’esmenta a la pàgina web del projecte. Llavors, i segons les mateixes fonts, Luis Colombo, juntament amb el seu equip de treball habitual, ja havia “enregistrat un 25% de la pel·lícula”, i per això va decidir continuar el rodatge en solitari i així “donar per satisfet el somni de Paul”.

Crotón el Grande” està inspirada en “La Strada” (1954) de Federico Fellini i explica la història de dos artistes de circ en decadència durant la postguerra civil espanyola de 1944. La seva amistat es veu afectada per l’aparició de Cloe, una jove que desencadena un triangle amorós i una sèrie de conflictes entre un empresari-productor del cinema i del teatre i un grup de nazis establerts a Espanya. Entre els actors principals es troben Damián Varea (Crotón), Ricardo Pastor (Gedeón) i Silvia Galve (Cloe). El mateix Luis Colombo interpreta un oficial nazi.

A la projecció del film en B-RETINA assistirà el mateix Colombo, qui presentarà l’obra i, en finalitzar, oferirà un col·loqui amb el públic assistent.

SOBRE LUIS COLOMBO

Luis Colombo va iniciar la seva carrera professional l’any 1976 com a corresponsal de Noticiaris i Documentals NO-DO. Va treballar més de 20 anys a TVE com a reporter gràfic i, l’any 1998, va incorporar-se al Canal 9 Televisió Valenciana. Al llarg de la seva trajectòria, ha enregistrat més de 30 llargmetratges, nombrosos curtmetratges i centenars de documentals i reportatges. Ha col·laborat amb directors i actors de renom com Jess Franco, Vicente Aranda, Bigas Luna, Antonio Banderas i Santiago Segura. Entre els seus pròxims projectes, Colombo s’ha proposat donar vida cinematogràfica a dos guions més de Paul Naschy, com són “El Solitario” i “Mi perro Aquiles“.

ENTRADES I ABONAMENTS JA A LA VENDA

Les entrades individuals i els abonaments per a la novena edició de B-RETINA, que se celebrarà del 19 al 22 de setembre a l’Auditori Sant Ildefons (Plaça Carles Navales S/N) de Cornellà de Llobregat, ja estan a la venda a través dels enllaços habilitats a la pàgina web oficial www.b retina.cat. També hi ha disponibles lots que, a més de l’abonament, inclouen samarreta i tote bag oficial del festival.

B-RETINA compta amb el suport de les següents entitats: Mundoplus TV -mitjà oficial-, DACIA/BYMYCAR -vehicle oficial- FILMIN, IBERIA, RENFE/RODALIES, TMB (Metro de Barcelona), Hotel Esperia Sant Just i CDMON.