La Fundació Cardona Històrica (FCH) i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC) presenten Orson Welles i el Castell de Cardona: una visita de pel·lícula, una visita guiada que recorre algunes de les localitzacions on es va rodar la pel·lícula Campanades a mitja nit (1964), del cineasta nord-americà Orson Welles. La visita està programada pels dies 2,8 i 23 d’agost a les 19 h, i a partir del mes de setembre

Durant el recorregut, s’oferirà una explicació del context de l’època a Cardona, de la vida i trajectòria professional de Welles, així com anècdotes del rodatge de la seva pel·lícula. A més, es podrà accedir a alguns fotogrames del film cedits per la Fimoteca Espanyola i a alguns dels espais més destacats de la producció com el pati ducal, el claustre o la Col·legiata de Sant Vicenç. Precisament, el rodatge va propiciar que a proposta de l’Acadèmia del Cinema Català, la Col·legiata rebés el 2016 la distinció de Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea que concedeix l’Acadèmia del Cinema Europeu, convertint-se així en la vuitena localització europea amb aquest reconeixement  i la primera de l’Estat Espanyol. Així mateix, en la VII trobada d’Acadèmies Ibèriques de Cinema i Audiovisual que va tenir lloc el passat 2023, l’Acadèmia del Cinema Català, va incorporar la Col·legiata a la LIC (Lugares de Interés Cinematogràfico), una iniciativa conjunta de les vuit acadèmies ibèriques que consisteix en una distinció que reconeix el valor fílmic, històric o simbòlic de determinats espais en la cinematografia peninsular. 

“Molts cardonins i cardonines van treballar en el rodatge i en tenen un gran record”, va expressar l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, durant la presentació de la iniciativa. És el cas de la família Davins de l’Hostal Perico, on dinava el cineasta i el seu equip, o la perruquera Sílvia Muntané, que va treballar en la pel·lícula. “Aquest rodatge és part de la nostra història i també una oportunitat per desenvolupar una estratègia de turisme cinematogràfic i arribar a més públics”. 

Podeu reservar les entrades aquí.