- La nova Junta Directiva recull el testimoni per la defensa dels drets dels Productors Audiovisuals de Catalunya.
- PAC agrupa 44 productores independents, amb molt talent i molta diversitat.
- Continuen sent eixos essencials el suport als productors emergents, la transparència directiva i la responsabilitat social, audiovisual i ètica de PAC.
- Entre els principals desafiaments es troben reclamar un conveni amb la CCMA, estabilitzar una inversió anual adequada, augmentar les rondes de convocatòries de subvencions, i assolir unes convocatòries clares, entenedores, planificades i tan equitatives com sigui possible.
- La fita es resumeix en aconseguir un teixit audiovisual econòmicament sostenible, que permeti el desenvolupament professional del sector i garanteixi els drets de tots els seus membres.
Membres de la nova Junta Directiva a la seu de PAC. (C) Fotografies de Joan Sanmartí
Dijous 11 de juliol de 2024, PAC – Productors Audiovisuals de Catalunya va celebrar eleccions a Junta Directiva durant la seva Assemblea General Extraordinària, on va sortir escollida per unanimitat la nova Junta Directiva. La nova Junta -que exercirà el mandat 2024-2027- La Junta Directiva s’organitza amb una presidència compartida: Eva Fontanals (2024-2025) i Marc Chica (2026-2027).
La nova Junta Directiva pretén ser una aposta associativa amb capacitat d’influència institucional i de sector per a generar i garantir importants canvis per a la indústria audiovisual de Catalunya.
Aquests són els nous eixos d’acció:
1. Una nova estructura interna de la Junta que la faci més transversal i especialitzada: a partir d’ara cada membre de la junta tindrà responsabilitats específiques repartides en forma de carteres de direcció associativa per tal d’assolir un major nombre de fites i més altes.
2. Posicions oficials de PAC respecte als temes transcendentals del sector a través de la participació de tots els socis. Cada soci és crucial i tots són diferents!
3. Espais i accions de denúncia per tal d’atendre situacions d’abús, greuges o necessitats de canvi amb assessorament legal.
4. Accions de pressió institucional i associativa per tal de fer-nos pressents davant les institucions, televisions, plataformes i altres agents del sector. Cal defensar, junts, els nostres drets!
Aquests són alguns dels nostres desafiaments imminents:
1. Exigir un conveni just amb la CCMA (3cat). Volem tornar a fer del nostre país i de la nostra televisió pública un model audiovisual pioner dins l’estat Espanyol i Europa. Per això reclamarem un conveni just com el que tenen al País Basc i que es va inspirar en l’últim, i extint, conveni català de 2011. Un conveni que s’ajusti als nous temps, a les noves realitats del mercat audiovisual global i garanteixi els drets del sector, posant fi a qualsevol situació d’abús.
2. Reclamar unes línies de subvenció adequades a les necessitats del sector, econòmicament suficients, justes, que garanteixin el seu bon ús i ens protegeixin de qualsevol situació d’abús. És indispensable disposar de línies entenedores, practicables i viables per als productors, els professionals, i les institucions públiques. Unes línies que siguin compatibles amb la nova realitat global de la producció, on les coproduccions tant nacionals com internacionals són cada cop més freqüents, reclamant dues convocatòries anuals per a totes les línies i fent-nos compatibles amb el mercat internacional.
3. Establir acords i complicitats en el sector, tant nacional com internacional. Volem garantir una major difusió de la informació i el coneixement del sector per als associats. Dotant-los-hi d’eines i noves oportunitats que facin més viable i sostenible la seva activitat.
4. Lluitar per millorar les condicions de producció i garantir els drets del sector amb l’objectiu de fer de la producció audiovisual una activitat industrialment sostenible. Estem convençuts que la lluita pels drets dels productors independents és la principal eina per a garantir els drets de tot el sector.
Associa’t i lluita per a tornar a ser pioners!
Aquest és el nou òrgan directiu que, honorant el passat i les fites assolides, vol reformular PAC – l’associació de productors degana de tot l’Estat amb més de 46 anys de trajectòria -, convertint-la en l’associació amb força institucional i prou influència per a ser capaç de generar importants canvis en el sector que tots necessitem!El repte és gran: «Citius, altius, fortius», més ràpid, més alt, més fort, junts!
Eva Fontanals, Arpa Films, SL.
Presidència i Relacions amb Plataformes i Televisions.
Marc Chica, Limmat Films SL.
Presidència i Relacions Institucionals de l’Audiovisual Nacional.
Ed Antoja, La Diferencia.
Gestió d’Activitats PAC i Comunicació Associativa i Digitalització.
Ferran Audí, Efímero Films, SCCL.
Secretaria, Relacions Institucionals Internacionals i Responsabilitat Audiovisual i Ètica.
Guillem Barceló, Forest Films & Media SL.
Comunicació Associativa i Digitalització i Noves Tecnologies Audiovisuals.
David Ciurana, Fosca Films SL.
Relacions Institucionals Estatals i Fonts de Finançament.
Sandra Forn, Films de l’Orient , SL.
Llargmetratges i Sèries de Ficció, Documental i Animació.
Norbert Llaràs, Alhena Production SL.
Relacions Institucionals de l’Audiovisual Nacional.
Sebas Mery, Life and Pictures SL.
Relacions amb Universitats i Educació.
Anna Moragriega, Pausa Dramàtica, SL.
Relacions amb Productores Emergents, Responsabilitat Social Audiovisual i Curtmetratges.
Ricard Sales, Lacima Produccions, SL.
Relacions Institucionals Estatals i Llargmetratges i Sèries de Ficció, Documental i Animació.
Montse Triola, Andergraun Films SL.
Relacions Institucionals Internacionals i Llargmetratges i Sèries de Ficció, Documental i Animació.
Alfonsi Vega, Maragda Mediàtica, SL.
Tresoreria i Finançament de PAC.