L’antic cinema Texas que ha estat l’espai on han tingut el primer contacte amb el cinema molts barcelonins torna a la vida i es converteix en l’Espai Texas.


Aquest dijous 19 d’octubre s’ha dut a terme la presentació del que serà un centre cultural únic a la ciutat de Barcelona que combina cinema, teatre i bar. Amb la reobertura de l’Espai Texas se’ns ha mostrat un lloc de trobada amb la cultura d’aquí i amb la possibilitat de veure (i viure) el procés de reconstrucció. Isona Passola, Anna Rosa Cisquella, Sergio Matamala, Sem Pons i Joan Teixidor han volgut agrair a totes aquelles persones que han fet possible que el Texas no desaparegui o acabi convertit en un supermercat. S’han mostrat satisfets de la reivindicació popular dels veïns, sense qui aquesta reobertura no hagués estat possible. Destaquen també l’èxit del micromecenatge en el qual han participat més de 2000 persones.


Busquen crear un espai cultural, com ja passa a ciutats com Berlín o París, a on es configuri un punt de trobada pels amants de les arts escèniques, el cinema o la xerrada al voltant d’un reclam gastronòmic interessant. L’Espai Texas del carrer Bailèn 205, obrirà les portes a partir del pròxim 27 d’octubre.
Anna Rosa Sisquella ens convida a descobrir un espai de teatre a on poder gaudir de teatre de format proper i produccions petites. Sisquella aportarà tota la seva experiència en contribuir a fet del Texas un espai de nou talent.


L’arquitecte de l’espai ha estat Francesc Guàrdia qui també va ser el responsable de la reforma del Teatre lliure de gràcia.


Sem Pons i Isona Passola comenten que el Texas busca un lloc pel cinema a on el català sigui part important en produccions, doblatge o subtitulació. Aquí trobarem reestrenes de qualitat en català. L’espai tindrà dues sales (161 i 66 persones). A banda de preus populars per portar joves a veure cinema en català i hi haurà matinals de cap de setmana pels més petits.

Sergio Matamala, fundador i director de Sala Flyhard ens explica que la programació vol ser innovadora i donar suport a la creació i autoria catalana. Es vol convertir en una sala de mig format on també càpiga la dansa, improvisació, monòleg …
S’estrenen amb l’obra Pongo el 27 i Austràlia el 28 d’octubre. El Texas està obert a ser l’espai del sector i dur a terme coproduccions amb altres sales de teatre com Versus, Flyhard,…Rescatar perles que han passat sense l’èxit que es mereixen i configurar-se com un espai de segones oportunitats a produccions de qualitat és un dels seus objectius, així com crear sinergies i congregar diferent talent del país.


Joan Teixidor, qui s’encarregarà del bar,es va formar a Londres de jove i l’amor per la gastronomia Ve de tradició familiar
Paula Fargas i Damià Mula són juntament amb ell els artífexs del gastronòmic amb una aposta pel fast food innovador. Conserves I entrepans principalment bikinis buscaran dinamitzar la part social del teatre i cinema fent que el bar sigui el lloc per a comentar els espectacles i xerrar amb els actors.


La inauguració definitiva de l’espai Texas s’espera pel 16 de novembre.