El Dilluns dia 3 d’octubre, començarà la tercera edició del Barcelona New Economy Week (BNEW) a l’edifici
DFactory. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) tornarà a convertir a Barcelona en la capital mundial de la nova economia, assumint el seu rol com a motor transformador i innovador dins d’aquesta metamorfosi global.

Del 3 al 6 d’octubre, BNEW reunirà 600 speakers que oferiran fins a 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment internacional comptarà, a més, amb 1.500 start-ups participants i amb una previsió de
més de 12.000 assistents, la meitat d’ells de manera presencial, de més de 100 països.


L’acte inaugural, que se celebrarà el dilluns a les 10 hores al DFactory Barcelona, estarà presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugenia Gay, el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, i la tercera tinenta
d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, a més del delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

En aquesta edició l’esdeveniment es desenvoluparà al modern edifici DFactory, un centre que ajuda a impulsar la transformació del marc productiu espanyol i recolza a les empreses durant el seu procés de digitalització, promovent així la creació d’un
ecosistema per atreure talent, tecnologia i inversió. De fet, en la seva curta trajectòria ja té una ocupació del 50%, amb 30 companyies i 500 persones treballant en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

Premis Millor Start-up BNEW 2022
El pròxim 5 d’octubre, a partir de les 20 hores i a l’Estació de França, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, presidirà l’acte de lliurament dels Premis a les Millors Start-ups de BNEW 2022 de cadascuna de les
verticals (Digital Industry, Real Estate, Mobility, Talent i Sustainability).

Les 7 verticals de la nova economia
A BNEW Digital Industry s’abordaran les possibilitats que ofereix el món digital, com el metavers en el model de fabricació intel·ligent, la ciberseguretat en la indústria 4.0 o el paper clau de la dona en la tecnologia. Una de les novetats en aquesta edició serà l’estudi de les noves tendències d’inversió a tot el món, a la vertical denominada BNEW Invest, fent èmfasi sobre riscos i oportunitats de l’economia actual, la inversió en energies renovables o les criptomonedes.

BNEW Real Estate reunirà els principals actors i empreses sota temàtiques referents a comercial real estate, arquitectura sostenible, smart cities o Proptech. A la vertical BNEW Mobility, el sector privat i públic es reuniran per a exposar una sèrie de
solucions i propostes en matèria de mobilitat, estudiar els nous reptes sobre el futur del ferrocarril, els Smart ports i la denominació d’avions green.

Encara que la sostenibilitat serà transversal amb presència en la resta de verticals, el CZFB aposta pel seu compromís amb els ODS fixats a l’Agenda 2030 a través de BNEW Sustainability, tractant temes referents al consum sostenible, la importància
de l’economia circular o la gestió de residus, en sectors importants com la moda i l’alimentació. El panell denominat BNEW Talent és una altra de les verticals de major interès, ja que es parlarà sobre els grans desafiaments del sector, com l’educació, la
igualtat o els nous perfils que està creant la indústria 4.0.

Entre els ponents que participaran en aquests panells trobem a Daniel Setó, director eneral d’ALISYS; Maria Camila Moreno, directora executiva de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA); Javier Burón, gerent d’habitatge a l’Ajuntament de
Barcelona; Sara Aagensen, secretària d’Estat d’Energia al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Josefina Lindblom, responsable de polítiques a la Comissió Europea; Raül Blanco, secretari general d’Indústria i de la Petita i mitjana
empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; o Conxita Font, responsable dels fons europeus a la secretària d’Afers Exteriors i la UE.
Com a vertical diferent de la resta, estarà BNEW Experience, enfocada a donar a conèixer l’oferta d’oci i cultura de la ciutat de Barcelona. Esdeveniments culinaris, amb tast de vins, xocolata o Gin; showcookings a càrrec de destacats xefs; experiències
tecnològiques i immersives; o fins i tot exposicions d’escultura, pintura i moda.

INFO EN AQUEST ENLLAÇ