D’entre els 48 projectes presentats, 9 han estat els seleccionats per participar en la Residència d’escriptura de guions de llargmetratge cinematogràfic de ficció, una estada impulsada per segon any consecutiu per l’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català i Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i amb el suport de Catalan Films (ICEC).

Els projectes seleccionats per la comissió per a aquest 2022 són: Catorce de marzo, d’Alberto Gross i Tomàs Bayo; A.K.A. (Also Known As), de Hammudi Al-Rahmoun Font; Riure, de l’acadèmic i gaudinat Jordi Boquet i Tomàs Bayo; La balena, de Sergi Portabella Bertrand; La nit no fa vigília, de Clara Serrano; Salen las lobas, de Clàudia Estrada; Corredora, de Laura Garcia Alonso i Pol Cortecans; La mel és més dolça que la sang, d’Elena Serra Domínguez i Nur Casadevall; i Entre nínxols, de Nataliya Kolesova.

Del 16 al 27 de maig, tots els participants es traslladaran a la Faberllull Olot per treballar en el seus guions i rebre tutories individualitzades, sessions col·lectives i classes magistrals a càrrec de professionals nacionals i internacionals amb l’objectiu d’acompanyar i contribuir al desenvolupament dels seus projectes, i afavorir a la vegada l’intercanvi de coneixement i experiència entre ells.