ANDALUSIA ACOLLIRÀ LA V TROBADA D’ACADEMIES DE CINEMA AUTONÒMIQUES

El 25è Festival de Màlaga acollirà els propers 21, 22 i 23 de març la V Trobada d’Acadèmies Autonòmiques de Cinema, amb la institució andalusa com a amfitriona. Andalusia recull així el testimoni d’anteriors trobades organitzades a Santiago de Compostel·la, Saragossa, València i Barcelona, ​​per les respectives Acadèmies de Cinema, que sempre han estat motivats per la necessitat de compartir i intercanviar experiències que impulsin els sectors cinematogràfics dels territoris.

Amb la participació de l’Acadèmia del Cinema Aragonès, l’Acadèmia del Cinema Català, l’Acadèmia Galega do Audiovisual, l’Acadèmia del cinema Asturià i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, la trobada serà inaugurada per Juan Antonio Vigar, director-gerent del Festival de Màlaga, amb Marta Velasco, presidenta de l’Acadèmia de Cinema d’Andalusia.

Entre les activitats dissenyades en aquest marc, s’han buscat entorns de treball i reunions amb el sector per propiciar la conversa i l’anàlisi, així com la posada en marxa d’activitats conjuntes futures i sinèrgies per a l’enfortiment de la cinematografia a cada territori i el debat sobre el present i el futur de la professió. Dins aquest fòrum tindrà lloc una ponència de Piluca Querol, directora d’Andalusia Film Commission, sobre les claus per desenvolupar un projecte audiovisual a Andalusia.

Les claus de la fundació recent de l’Acadèmia andalusa, l’organització dels primers Premis Carmen, i les activitats desenvolupades per l’entitat per a l’impuls del cinema andalús en el seu primer any de funcionament, seran els arguments que l’entitat exposarà a la resta de les acadèmies convocades a Màlaga.

Reunó del grup a Barcelona ñl’any passat

PARTICIPANTS a la V TROBADA D’ACADEMIES:

Acadèmia del Cinema Asturià. Graciela Mier i David Blanka.
Acadèmia del Cinema Aragonès. Jesús Marco i Santiago Fuster.
Acadèmia Galega do Audiovisual. Miguel Mariño i Marisela Lens.
Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. Cristina Perales.
Acadèmia del Cinema Català. Judith Colell i Àngels Masclans.
i l’amfitriona, Acadèmia de Cinema d’Andalusia. Marta Velasco, Lourdes Palacios i Enrique Iznaola.