La primera edició del Sex Education Film Festival, amb presència internacional, tindrà lloc el 22 i 23 de febrer de 2021 al Cinema Catalunya de Terrassa. Es tracta d’un festival de curts sobre educació sexual, amb una important presència internacional i amb
l’objectiu de conscienciar el públic sobre aquesta matèria. Això és el Sex Education Film Festival, un nou festival impulsat per Nadia Gumà i Ivan Albacete, que tindrà lloc a la localitat de Terrassa els dies 22 i 23 de febrer de 2021. El certamen, que neix amb la intenció de tenir continuïtat en el temps, ha rebut un total de 180 curts de nombrosos països del món, dels quals 29 han passat a la selecció oficial per al seu visionat al llarg dels dies 22 i 23. D’entre aquests 29 curts, hi ha pel·lícules procedents de països com França, Brasil, Suïssa, Egipte, Perú, Alemanya o els Estats Units.
El Sex Education Festival va néixer com una idea entre amics, Nadia Gumà, directora de la botiga en línia de productes eròtics NaturLove, i Ivan Albacete, professor de secundària i director de festival Green Planet Barcelona, ​​han volgut aprofitar els seus coneixements, valors i àmbits professionals per bolcar-se en crear un esdeveniment que té la missió educar, difondre i divulgar la importància de la sexualitat amb l’objectiu que les persones aprenguin a conèixer-se, acceptar-se i ser feliços.
Els organitzadors de festival estan realitzant un gran esforç per muntar un esdeveniment internacional d’aquestes característiques. Només com botó de mostra: haver hagut de visionar els 180 curts presentats a concurs per fer la selecció oficial. Però això només és un detall del grandíssim esforç que està costant organitzar el festival, des de la creació de la pàgina web, els materials audiovisuals, la difusió en xarxes socials i mitjans de comunicació, la recerca de col·laboradors i patrocinadors, entre altres tasques.
A l’certamen s’han presentat indistintament treballs de ficció, animació i documental que tracten diferents temàtiques d’educació sexual, com el ciberassetjament, la violència de gènere, la sexualitat en la vellesa, l’acceptació sexual, l’homosexualitat, la prostitució, la disfunció sexual, etc. No obstant això, els premis no es donen per gèneres, sinó per edats. Així, els 29
curts estan dividits en funció de el públic a qui van dirigits, en dues categories: Teens Education (A partir de 12 anys) i Adults Education (A partir de 18 anys).
La selecció oficial es projectarà al Cinema Catalunya de Terrassa en quatre sessions durant els dies 22 i 23, hi haurà dues sessions matinals per a projectar els curts de la categoria Teens, a les quals assistiran alumnes de centres educatius del municipi de Terrassa, i dues sessions vespertines on es mostraran els curts de la categoria Adults, i estarano bertes a tots els públics. El lliurament de premis tindrà lloc el dia 23 a l’acabar la sessió d’ Adults.


JURAT DEL SEX EDUCATION FESTIVAL
El jurat d’aquesta primera edició de l’Sex Education Festival està format per cinc membres.
Dues psicòlogues i sexòlogues, especialitzades en educació sexual, el director de festival La Mostra Fire !! de cinema LGBT de Barcelona, ​​el responsable d’el programa educatiu de la mateixa festival, i una coneguda actriu catalana de teatre, cinema i televisió, que actualment és regidora de cultura de la ciutat de Terrassa. Tots ells referents en els àmbits d’educació sexual,
cinema i cultura.
ENTREGA DE PREMIS
El festival atorgarà 4 premis, dos premis escollits pels membres de jurat (un per cada categoria) i dos premis de el públic, ja que els espectadors votaran pel seu curtmetratge favorit el mateix dia de l’esdeveniment.