Fritzi. Un conte revolucionari, una pel·lícula de Matthias Bruhn i Ralf Kukula, recomanada a partir de 8 anys, estarà als cinemes a partir del 15 de gener de 2021

Sinposi: Alemanya de l’Est, 1989. El mur que divideix el país en dues meitats és a punt de caure. La Fritzi, de dotze anys, cuida de l’Sputnik, el gosset de la seva millor amiga Sophie, mentre ella és de vacances amb la seva família a Hongria. Però arriba la tardor i comença l’escola i la Sophie no ha tornat. La Fritzi i l’Sputnik inicien una aventura per a trobar-la. Les seves passes els portaran a descobrir les manifestacions que es repeteixen a Leipzig i a entendre què està passant al seu país.

Una pel·lícula emocionant per a tota la familia, impregnada de l’atmosfera de l’època que retrata amb precisió històrica la revolució que va tenir lloc en 1989. Des de la perspectiva d’una nena, ens endinsem en la història de la caiguda del mur i de totes les persones valentes que la van fer possible.

Basada en el llibre infantil de Hanna Schott, aquesta pel·lícula d’animació narra l’arriscada aventura de la protagonista que la portarà a qüestionar el seu entorn, confrontar la versió oficial dels esdeveniments i  descobrir la noció de frontera i de la immigració.

El  guio de Beate Völcker i Péter Palátsik combina la història fictícia de la protagonista amb el context històric en el qual transcorre, aixi com l’animació combina també un estil infantil en el disseny de personatges amb uns fons minuciosament realistes.

Matthias Bruhn ha treballat com animador, director artístic i ha dirigit més de 25 curtmetratges. Fritzi. Un conte revolucionari es el seu segon llargmetratge d’animació.

Ralf Kukula, gràcies a la seva formació en pintura i grafisme i als seus estudis de Cinema i Televisió, comença a treballar com animador al DEFA-Studio i funda el Balance Film GmbH centrada en el desenvolupament i producció de pel·lícules d’ animació i documentals.

Presència a festivals, premis i nominacions:

KINOLINO Children’s FF Dresden Alemanya, 2019 –  The Gol den Luce Award (Goldener Hecht).

Filem’on Festival Brussels Bèlgica, 2019 – Animation Award.

             Juniorfest República Txeca, 2019 – Best Children Feature.  

German Film Critics Award Alemanya, 2020 – Best Children Feature.

BIKYBusan Kids FF Korea, 2019 – Finding Myself Award.

7th Kids Kino International Film Festival Polonia, 2019 – European Children’s Film Association Fern Flower Award

Intl. Festival of Films for Children and Young Adults Isfahan (ICFF) Iran, 2020 – CIFEJ Award.

GazteFilm Fest Espanya, 2020 – Millor llargmetratge infantil.