La coproducció de TV3, “Incerta glòria”, dirigida per Agustí Villaronga, està des d’avui disponible a Netflix a tot el món, i és la primera pel·lícula rodada en català que la plataforma adquireix. Netflix té prop de 100 milions d’usuaris a tot el món que es converteixen en potencials espectadors de la pel·lícula.

“Incerta glòria” es va estrenar el 17 de març a sales de cinema, surt en DVD i Blu-ray el dia 19 de juliol i estarà disponible a Netflix en versió original catalana subtitulada a tot el món, amb l’excepció d’Espanya, Andorra i França. A Espanya es podrà veure a Netflix partir del 2018 per pactes amb televisions. Mentrestant es podrà veure la pel·lícula a Movistar+.

Netflix és la plataforma internacional de continguts audiovisuals més gran i des de l’octubre de l’any passat ha incorporat pel·lícules doblades o subtitulades en català al seu catàleg. A més, es va crear el hashtag #NetflixInCatalan que va ser trending topic a Barcelona. Fins ara, però, només havia distribuït pel·lícules doblades al català, per això és un orgull que “Incerta glòria” entri a formar part del catàleg de Netflix com la primera pel·lícula en versió original en català.

“Incerta glòria” relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d’Aragó. Una pel·lícula de guerra en què pràcticament no es dispara ni un tret. La profunditat psicològica dels personatges, la visió del conflicte des d’una perspectiva gairebé filosòfica, la complexitat de les situacions col·lectives i la grandesa dels seus protagonistes fan pensar en una producció per al gran públic.

“És una pel·lícula en què la guerra és allà com una espècie de falca, una cosa que s’introdueix a la vida de les persones i canvia el seu destí. En aquest cas concret està molt dirigit cap a la gent jove, la gent que està obrint les seves il·lusions per començar a viure”, explicava Agustí Villaronga en la roda de premsa de presentació de la pel·lícula que es va fer a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, espai que va ser escenari d’escenes de la pel·lícula.

Dues dones, dos homes. La Trini i la Carlana, d’una banda. En Lluís i en Solaràs, de l’altra. Un triangle amorós i la guerra que tot ho trinxa. I la confrontació dels somnis de la joventut encarnada per l’idealista Lluís Sales amb les cicatrius del cos i l’ànima de la Carlana que el farà tocar de peus a terra de la pitjor manera. A “Incerta glòria”, són les passions, els amors, les traïcions i els desitjos de venjança dels joves protagonistes els que mouen una història plena de clarobscurs, on resulta molt difícil diferenciar les víctimes dels botxins.

Villaronga passa pel seu sedàs una novel·la cabdal de la nostra literatura, la de l’escriptor Joan Sales, i amb el seu to fosc marca de la casa col·loca al centre de la història el personatge de la Carlana, una Núria Prims que torna al cine brodant el paper d’una tèrbola supervivent que ja fa olor de premi. “Vaig voler deixar la professió i que l’Agustí m’hagi trucat al cap de tants anys, era un dels meus somnis personals”, explicava l’actriu en la mateixa roda de premsa.

Un film que combina l’energia fresca d’actors joves com Marcel Borràs (Lluís Sales), Oriol Pla (Juli Soleràs), i Bruna Cusí (Trini, la dona del primer) amb la d’actors veterans com Fernando Esteso, Luisa Gavasa, Juan Diego i Terele Pávez.

Sinopsi:

El front d’Aragó, 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica viuda de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims), que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, la Trini, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s’estableix entre ells dos un “estat de guerra” que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

“Incerta glòria” és una producció de Massa d’Or Produccions i TV3, amb la participació de RTVE, Movistar + i Aragó TV, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’ICAA, i la col·laboració del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, juntament amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, la Diputació Provincial de Saragossa, la Diputació Provincial d’Osca i la Diputació General d’Aragó i amb la producció associada d’Urresti Producciones.