Són molts els joves que a aquestes alçades de l’any es plantegen com enriquir-se i formar-se com a professionals del sector del videojoc i l’animació 3D, ja sigui perquè sempre han somiat en ser creadors de realitats virtuals o simplement s’han vist seduïts per l’encant i la màgia de la indústria del videojoc.

Una vegada has pres la decisió, comença l’àrdua feina de trobar un bon centre docent que ofereixi una oferta formativa de qualitat i que encaixi amb les teves expectatives per forjar-te com a professional del desenvolupament, l’animació o el disseny 2D o 3D de videojocs. Indústria cada vegada més prolifera que totes les indústries culturals a nivell internacional, i que cada any multiplica els seus llocs de treball en països Canadà, Irlanda, Regne Unit, … i fins i tot a Espanya.

CEV Barcelona és dels pocs centres formatius d’Espanya que dóna la possibilitat de cursar el Cicle de Grau Superior en Tècnic Superior en Animació 3D , Videojocs i Entorns Interactius en un pla docent dual, internacional. Aquest curs de dos anys ofereix la possibilitat d’obtenir també el Higer National Diploma en Desenvolupament de Videojocs homologat pel Sistema Educatiu Britànic, que ofereix la possibilitat de seguir formant-te com a professional a països de parla anglesa, a més del títol que atorga el Ministeri d’Educació en acabar la formació. Entre les habilitats i els coneixements que pots arribar a desenvolupar en aquest curs en el CEV està el d’abordar l’ús de concept art, il·lustració digital, moderació, renderització i lighting per a l’art gràfic 3D, producció, postproducció i l’ús de llenguatges i programes específics per convertir-te en un professional que pugui assumir i/o coordinar qualsevol tipus de projecte de producció 2D o 3D enfocat als viedojocs, l’animació o els efectes visuals. Aquest fet, es va verificar en el CEV Demo Day 2017 del Caixaforum de Barcelona, on Areavisual vam assistir com a públic i vam poder comprovar les competències impecables que donen als seus alumnes els docents del CEV a la mostra de projectes de final de curs, on vam poder veure  d’animacions, dissenys de concept art i pototipos de videojocs de molta qualitat.

Aquí us deixem amb l’experiència d’un dels alumnes, recentment graduats en aquest curs i entrevistat en el CEV Demo Day 2017 després de la presentació del seu treball final de curs, Pau Sempere:

I ara estaràs pensant: “M’encantaria estudiar el curs! Però no puc conciliar la meva vida laboral amb aquests estudis…” Al que et respondrem que CEV Barcelona dóna la possibilitat de cursar la teva formació com a Tècnic Superior en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius via online perquè puguis combinar-te com millor et vagi els teus estudis amb el teu treball i puguis aconseguir el teu projecte professional de la millor manera possible.

A més, CEV Barcelona també imparteix el Màster en Art 3D, Animació i Efectes Visuals per a Videojocs i Cinema dirigits a aquells que ja sou professionals en el sector o acabeu d’acabar les formacions que anteriorment hem esmentat i desitgeu ser experts dels Videojocs, l’Art 2D/3D i els Efectes Visuals (VFX) per professionalitzar-vos en l’àmbit que més us pugui enriquir en la vostra carrera professional futura.

Pots consultar tots els seus cursos, presencials o online, i els de altres escoles a AREA FORMATIVA.