Una sentència de l’Audiència Nacional acaba d’anul·lar l’expedient i la sanció imposada per la CNMC a Mediapro de més de 6’5 milions d’euros per la firma de contractes amb FC Barcelona, Reial Madrid, Sevilla FC i Racinjg. La sentència es produeix dies després que el Tribunal Suprem donés la raó al Sevilla FC en el litigi que mantenia amb la Comissió Nacional del Mercat de la Competència per una multa de 900.000 euros,

l’Audiència Nacional ha decidit deixar sense efecte la sanció que en el seu moment va imposar a Mediapro i la productora catalana evita així pagar una multa de 6,5 milions d’euros.  Així doncs, després d’una sentència precedent del Tribunal Suprem, declarant vàlids els contractes subscrits abans d’abril de 2010, l’Audiència Nacional ha anul·lat l’expedient sancionador i la sanció de 6.5 milions d’euros. Paral·lelament, l’Audiència Nacional ha anul·lat també les sancions imposades als quatre clubs. D’aquesta manera FC Barcelona, Reial Madrid, Sevilla FC i el Racing de Santander no han patit cap perjudici per la signatura d’aquests contractes.

L’origen del litigi es remunta a fa gairebé tres anys, quan al novembre de 2013 la CNMC va sancionar a Mediapro amb aquesta suma per considerar que els contractes d’adquisició de drets audiovisuals assolits amb els equips FC Barcelona, Reial Madrid, Sevilla FC i Racing de Santander, amb una durada de 4 temporades, eren contraris a la legislació anticompetència. La CNMC pretenia aplicar a aquests contractes una legislació aprovada amb posterioritat a la signatura dels mateixos i ignorar la legislació europea en aquest àmbit. La CNMC va sancionar a la productora per considerar que alguns contractes eren contraris a la legislació anticompetència. Llavors, la productora catalana va recórrer la sanció davant l’Audiència Nacional perquè anul·lés la totalitat de l’expedient i de la sanció. En la sentència, l’Audiència Nacional estima totes les al·legacions presentades per Mediapro i estableix la irregularitat de la sanció de 6’5 milions imposada al Grup.

L’Audiència Nacional a través d’aquesta sentència reconeix la legalitat dels contractes signats per Mediapro i confirma que no eren contraris al Dret de la competència i que la multa de 6.573.000 euros va ser indegudament imposada. La multa tenia el seu origen en un expedient sancionador incoat per la CNMC a Mediapro per subscriure amb els clubs de futbol contractes d’adquisició de drets audiovisuals de la Lliga i Copa d25el Rei “.