CINECLUB BARCELONA ESPAI DE CINEMA.  "MIRADOCS. MIRADES DOCUMENTALS DES DE BARCELONA" Lluís Miñarro i Òscar Pérez, dos interlocutors de luxe. Del 15 al 24 de gener

Miradocs és la mostra de cinema documental de Barcelona on la ciutat i els seus ciutadans són els protagonistes. El públic podrà debatre amb els realitzadors dels documentals, entre ells, el productor i cineasta Lluís Miñarro que, en la secció El documental preferit de… ens proposa tot un clàssic, Lejos de los árboles de Jacinto Esteva. Per la seva banda, el premiat realitzador Òscar Pérez impartirà una classe magistral sobre el retrat en el cinema documental.
Aquesta és una oportunitat única per veure projectats en sala documentals de gran qualitat que realitzen a Barcelona creadors joves i d’altres ja consolidats.
La mostra, organitzada per BEC (Barcelona Espai de Cinema) i el Centre Cultural La Casa Elizalde, es fa en col·laboració amb entitats que treballen en l’àmbit del documental a la ciutat. Enguany hi han participat el Màster de Documental Creatiu de la UAB, el taller de l’Àrea d’Audiovisuals del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i el Màster de Documental i Societat de l’ESCAC

La quarta edició de Miradocs es celebrarà del 15 al 24 de gener al Centre Cultural La Casa Elizalde (c/ València, 302, Barcelona). 19.30h. L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat.

Dimecres, 15 de gener a les 19.30 h
Generació Pegaso d’Isabel Andrés Portí, una realitzadora ja consolidada, ens apropa als protagonistes de la lluita pels drets laborals que es va portar a terme a la fàbrica Pegaso de Barcelona, tot un referent dels últims anys de la dictadura i de la transició.

Dijous, 16 de gener a les 19.30 h
Sessió doble amb Mar de fons i Seleme, proposats pel Màster de Documental i Societat de l’ESCAC.

Divendres, 17 de gener a les 19.30 h
Sessió doble amb La ciutat tipogràfica i Fora de pàgina, del Màster de Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona. Dos documentals diferents a l’estil habitual del documental. A La ciutat tipogràfica la imatge és clau, mentre que a Fora de pàgina ho és la veu i el retrat d’un moviment que s’ha potenciat des de Barcelona al món en els últims anys: la polipoesia.

Dilluns, 21 de gener a les 19.30 h
Classe magistral amb el realitzador Òscar Pérez “El retrat en el documental”

Dimarts, 22 de gener a les 19.30 h
A través del Carmel, de Claudio Zulián. Un únic pla seqüència de 90 minuts per expressar la vida a aquest barri tan característic.

Dimecres, 23 de gener a les 19.30 h
Bikimel, I tu com ho veus? i La hipocresía del deseo. Tres propostes amb una interessant visió, fetes per dones que provenen d’àmbits molt diversos. En col·laboració amb el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

Dijous, 24 de gener a les 19.30 h
El documental preferit de… Lluís Miñarro, ens proposa Lejos de los árboles de Jacinto Esteva, amb el muntatge de Pere Portabella.

Per més informació:
http://miradocs.blogspot.com.es/