AVANÇAMENT DE PROGRAMACIÓ MCIB 2013
La Mostra de Cinema Italià de Barcelona – MCIB presenta la seva segona edició ampliant dies i projeccions, però manté la fórmula que la identifica i la distingeix com a Festival de Festivals.

La MCIB 2013 tindrà lloc del 12 al 19 de desembre als cinemes Verdi de Barcelona i a La Pedrera.

Com a novetat aquest any la MCIB 2013 incorpora La Pedrera com a nova localització on es celebrarà la inauguració del 12 de decembre amb la pel·lícula Indebito i amb la presencia del músic i compositor Vinicio Capossela

El mateix Capossela brindarà, a seguir, al públic de la MCIB un concert en viu amb temes del seu últim treball Rebetiko Gymnastas.

El repte d’aquesta iniciativa és el de convertir Barcelona en una plataforma privilegiada per a la difusió del cinema italià a Espanya.

La MCIB presentarà algunes projeccions especials, 8 llargmetratges, 8 curtmetratges seleccionats pels crítics de cinema Titta Fiore, redactor en cap de cultura i espectacles de “Il Mattino” de Nàpols, i Maurizio Di Rienzo, crític de cinema.

Una secció dedicada al cinema clàssic ampliarà l’oferta de la MCIB 2013.

Igual que en l’anterior edició seran els propis directors i actors convidats els que presentin les seves pel·lícules al públic pel que serà una oportunitat única per conèixer de prop alguns dels principals protagonistes del cinema italià actual

El programa reuneix figures destacades com l’actriu i directora Valeria Golino, el músic Vinicio Capossela, els directors Roberto Camino, Daniele Luchetti i Andrea Segre, entre altres.

Un jurat internacional, integrat per Carmen Isasa ( Festival Curtficcions ), Antonio Piazza i Fabio Grassadonia (directors de cinema) – aquests dos últims guanyadors, amb la pel·lícula Salvo, de Grand Prix Nespresso de la Semaine de la Critique i del Prix Revelation France 4 al Festival de Cannes 2013 – assignarà el Premi CSCI al Millor Curtmetratge que té una suma de 2.000 € .

El Premi CSCI d’Honor recaurà aquest any en l’actriu Valeria Golino que fa el seu debut darrere de la càmera amb Miele, pel·lícula presentada al Festival de Cannes, que podrem veure a la MCIB.
La segona edició de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona – MCIB, organitzada per l’Istituto Luce Cinecittà en col·laboració amb l’Institut Italià de Cultura de Barcelona i sota el patrocini del Ministeri de Cultura italià i del Consolat General d’Itàlia a Barcelona , tindrà lloc del 13 al 19 de desembre als cinemes Verdi i s’inaugurarà – com a novetat – el dia 12 a La Pedrera. El repte d’aquesta iniciativa és el de convertir Barcelona en una plataforma privilegiada per a la difusió del cinema italià a Espanya, amb una acció que va en la mateixa línia d’altres molt semblants que Istituto Luce Cinecittà porta a terme en diferents països.

La MCIB proposa una fórmula única en el panorama cinematogràfic mundial, ja que les pel·lícules que es projectaran a Barcelona representen una selecció del millor del cinema italià que va passar pels Festivals de Cannes, Locarno, Venècia, Toronto i Londres d’aquest any: un Festival de Festivals que reunirà, en un únic esdeveniment, les millors pel·lícules italianes de la temporada 2013, que no hagin tingut estrena comercial a Espanya i que, majoritàriament, s’estarien estrenant per aquestes dates a Itàlia.

El programa inclou 8 llargmetratges i 8 curtmetratges, seleccionats pels crítics de cinema Titta Fiore, redactor en cap de cultura i espectacles de “Il Mattino” de Nàpols, i Maurizio Di Rienzo, crític de cinema. Juntament amb els llargmetratges i curtmetratges seleccionats es podran veure també algunes projeccions especials.

Entre les pel·lícules seleccionades destaquen: Salvo, guanyadora del Grand Prix Nespresso de la Semaine de la Critique i del Prix Revelation France 4 en el Festival de Cannes 2013; Indebito que ha inaugurat el Festival de Locarno ; Sacro GRA guanyadora del Leone d’Oro a la Mostra del Cinema de Venezia 2013, Viva la libertà! amb Toni Servillo (guanyador European Film Award 2008 per a Il Divo i Gomorra) -aquí en un doble paper -, i finalment l’opera prima de Valeria Golino Miele.

Totes les pel·lícules que es podran veure a la MCIB estaran presentades pels propis directors i actors convidats, amb la voluntat d’apropar al públic barceloní el cinema italià més actual.

A la segona edició de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona – MCIB es concediran dos premis: el primer- el Premi CSCI d’Honor- el rebrà Valeria Golino per la seva trajectòria, el segon – el Premi CSCI al Millor Curtmetratge – serà seleccionat per un jurat internacional, integrat per Carmen Isasa (directora de l’ Curtficcions) , Antonio Piazza i Fabio Grassadonia (directors de cinema), entre els 8 participants .

Informació pràctica:
Mostra de Cinema Italià de Barcelona – MCIB
Dates: del 12 al 19 desembre 2013
Lloc: Cinemes Verdi i La Pedrera
Preu: gratuït