La Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes (CCEB) i la Fundació Dharma-Gaia (FDG) anuncien la segona edició del Festival de Cinema Budista de Catalunya (II FCBC), que tindrà lloc als cinemes Verdi de Barcelona del 23 al 27 d’octubre de 2024.

Aquest festival, no competitiu, té com a objectiu apropar el budisme i els seus valors a tots els públics. Entre aquests valors es destaquen la no violència, la interdependència de tots els éssers vius i el respecte pel medi ambient.

El II FCBC exhibirà vuit pel·lícules, seleccionats amb cura, alguns dels quals seran seguits de col·loquis amb especialistes en els temes tractats.

Les pel·lícules i històries presentades transmetran missatges d’inspiració budista, a través de documentals i pel·lícules de ficció amb les quals es vol arribar a un ampli públic, tant budista com no budista, mitjançant personatges i escenaris reals o interpretant situacions rellevants.

Els criteris de selecció inclouen la diversitat de tradicions budistes i una perspectiva equilibrada entre homes i dones.

Amb aquesta segona edició, l’objectiu no és només repetir l’èxit de la primera, sinó també augmentar la difusió del budisme i els seus valors a un públic encara més ampli.

El budisme no ofereix fórmules màgiques, però proporciona eines per promoure canvis a través de l’autoconeixement. En altres paraules, l’autoconeixement és el punt de partida perquè cada persona connecti amb la seva veritable naturalesa compassiva, no només en benefici propi sinó també pel bé dels altres.

L’equip organitzatiu de la segona edició del Festival de Cinema Budista de Catalunya està format íntegrament per dones, incloent-hi les dues codirectores: Muntsa Castellà Olivé, representant de la CCEB, i Fina Íñiguez Abad, en representació de la FDG que estaran sempre disponibles per entrevistes.

Aquest festival és una iniciativa conjunta de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes i la Fundació Dharma-Gaia. Compta amb el suport destacat de la Buddhist Film Foundation (BFF), organitzadora del Festival Internacional de Cinema Budista que es celebra a les principals ciutats del món. A més, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Tota la informació en aquest enllaç.