UNA FIRA EN CREIXEMENT EXPONENCIAL

Quan ISE tenia la seu a Amsterdam s’havia arribat a un màxim de 67000 assistents i no era fàcil crèixer tant per la pròpia limitació del espai firal com per la capacitat de la capital holandesa d’acollir més assistents. Les edicions d’ISE a Barcelona van aconseguir, de seguida, 74000 assistents i en aquesta darrera edició, com ha expressat en roda de premsa a la cloenda de la Fira, el seu director Blackman, s’ha arribat a un total de 85.350 visitants, cosa que significa batre el seu propi rècord i també incrementar el públic en un 15%, en relació a l’any passat superant, de lluny, les expectatives.

COMPETINT AMB MOBILE?

No escapa a ningú que la Fira que es desenvolupa ara al febrer, competeix -d’alguna manera- amb la fira Mobile del proper més… Si bé inicialment els mercats eren molt diferenciats: integració audiovisual i indústria auxiliar a ISE versus mòbils a MWC ara mateix un i altre sector tenen molts punts en comú, on es solapen… ISE va creixent de manera orgànica i també caldria advertir que al palau 4 s’han presentat tímidament productes de broadcast, que podria entrar en competència amb IBC que es desenvolupa al setembre a Amsterdam…

UNA FIRA “ORDENADA”

El recinte ferial de Barcelona és francament “amigable”. S’agraieixen  espais a l’aire lliure entre pavellons i al nivell superior els restaurants i espais “gardens”. Tot plegat facilita extraordinàriament la mobilitat, estar en un espai que no resulta asfixiant i també la pròpia orientació mentre estas a la Fira. ISE també tracta d’ordenar els pavellons per temàtiques i així es troben espais dedicats a domòtica, tecnologia educativa, audio, il·luminació espectacular… complementat per un espai “multi-tecnologia”

NOUS SECTORS: E-SPORTS O ROBÒTICA

ISE ha ocupat enguany els vuit palaus de Fira 2, incorporant noves seccions com un espai dedicat als e-sports on no només es feien competicions d’aquesta línia sinó també taules rodones i conferències. Una altra bona iniciativa ha estat un espai dedicat a drons i robòtica –al mateix palau 8 i un altre espai amb mòduls tancats amb demos de productes sonors.

CADENES COM TV3

TV3 – 3CAT està per tercera vegada a ISE presentant sempre desenvolupaments innovadors: el primer any van estar amb una instal·lació immersiva de castellers i l’any passat una instal·lació de realitat augmentada amb la Fura dels Baus. Enguany i en col·laboració amb SONAR i l’empresa creativa MELT han presentat una instal·lació sonora que a la vegada és una experiència immersiva i multisensorial: Flors de veu, que proposa una interacció entre les veus dels usuaris i un univers sonor dissenyat per l’artista María Arnal, que genera “flors de veu” en realitat augmentada i visible en una pantalla de grans dimensions. De fet, una altra línia de creixement de ISE podrien ser les televisions com a tals, que tenen departaments dedicats a la innovació…

ARRELAMENT A LA CIUTAT

També s’agraieix a ISE que s’hagi vinculat a la ciutat, a les institucions i entitats sectorials en un “win-win” que com ha dit el propi Blackman “no només ho és pel nombre de visitants, sinó també per la presència de molts visitants internacionals i per la qualitat dels professionals visitants”. Segons les dades finals de la direcció de la fira, el públic ha vingut de gairebé 170 països diferents. “Des del nostre punt de vista, ha estat i s’ha confirmat com una bona oportunitat per posar-nos al dia de les noves tecnologies, que són les que estan configurant la indústria audiovisual any rere any”, ha afegit. “Per això és molt important que les coneguem. Per això insistim que és un privilegi tenir l’ISE aquí”, ha arrodonit. Dins d’aquest “win win” de la Fira i la ciutat, la iniciativa de fer un mapping a la Casa Batlló, el cap de setmana anterior a ISE i Llum Barcelona, al Poble Nou, al acabar ISE sembla un motiu perquè un nombre d’assistents a ISE es plantegin quedar-se més dies a la ciutat…

 

MOLTES ACTIVITATS PARAL·LELES I GRAN NOMBRE DE CONFERÈNCIES DE VALOR

Dedicarem unes “notes” en propers dies a les activitats paral·leles i novetats presentades a ISE, però ara com ara cal incidir en el gran volum d’activitats paral·lles que s’han desenvolupat, algunes vinculades a les dues associacions que organitzen el ISE dedicades a “digital signage” o “domòtica” i també moltes altres presentant el més innovador i disruptiu que ara mateix s’està fent en tecnologia immersiva, IA… línies en les que a Barcelona-Catalunya hi ha un ecosistema destacable que es reafirma i posa en valor amb l’excelent tasca divulgadora que desenvolupa el Cluster Audiovisual de Catalunya.  Sense innecessari cofoisme podem felicitar-nos uns i altres de l’exit d’aquesta convocatòria que reforça el nostre sector audiovisual…

 

LLEGIU LA SEGONA ENTREGA D’ISE 2025 EN AQUEST ENLLAÇ