En la TERCERA TAULA DEL FINANCIAL DAY van participar les entitats SETT, ACCIÓ, CESCE I CULTURA DIGITAL, que comentem a continuació:
Sociedad Española para la Transformación Tecnológica (SETT). Aquest Ens Públic Empresarial de l’Estat, gestiona i coordina les inversions públiques en l’àmbit de la innovació tecnològica. Martín Rivas Antón, ens va explicar que l’entitat «és molt nova, ja que es va crear el passat estiu». La SETT està adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i com expliquen a la seva web «la nova societat orientarà la gestió a la generació de sinergies, la unitat d’acció i la visió de mitjà termini per transformar l’economia espanyola de manera transversal i estructural incorporant tecnologia digital disruptiva en multitud de sectors». La creació de la SETT respon a la necessitat adaptar les estructures de suport a la transformació digital i tecnològica de l’economia espanyola en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
Martin Rivas ens va explicar que el nou Ens Públic gestionarà més de 16.400 milions d’?euros provinents de tres grans fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Concretament: Integrarà les competències del Perte Chip, el de més quantia dels 12 projectes estratègics impulsats pel Govern, i gestionarà més de 10.750 milions d’aquest PERTE que promou a Espanya un ecosistema industrial a tota la cadena de valor dels semiconductors. També gestionarà els 4.000 milions d’euros del Fons Next Tech, destinat a impulsar la inversió pública en projectes tecnològics i més de 1.700 milions d’euros de suport al sector audiovisual corresponent als instruments financers del Pla Espanya, Hub Audiovisual d’Europa, que lògicament serien els que resulten més rellevants pel nostre sector.
ACCIÓ – Agència per la competitivitat de l’empresa. El seu objectiu és impulsar la competitivitat i el creixement del teixit empresarial català, a través del foment de la innovació, la internacionalització empresarial i l’atracció d’inversions.Anna Monjo, líder d’equip del programa Catalunya Clústers, va intervenir a l Financial Day per explicar que en el nostre sector es poden focalitzar no en continguts que ja hi ha instàncies específiques sinó en el que correntment s’anomena «ferros» com ara empreses d’events, drons, instal·lacions innovadores i disruptives etc… Al servei d’aquesta demanda l’entitat ajuda al desenvolupament de projectes de R+D… ACCIÓ recolza aquest sector a traves de les 40 oficines repartides per tot el món. A efectes estadístics, Anna Monjo va explicar que ACCIó ha rebut consultes de 36000 empreses, havent acompanyat a 21000 projectes empresarials, i en el moment present té 1650 projectes en curs…
Compañía de Gestión Integral de Crédito Comercial (CESCE). Aquesta societat mercantil estatal, ofereix solucions integrals per la gestió del crèdit comercial i l’emissió d’assegurances de caució i garanties en part d’Europa i Amèrica Llatina. Elena Domeque, analista de CESCE va comentar que asseguren les cobertures de les pòlisses de crédit internacional en funció d’unes ratios de cada Estat on s’actúa. Com a exemple d’intervenció al sector va explicar que a la producció Rich Flue van assegurar per valor d’un milió d’euros un crèdit deL Banc Bankinter
Direcció General d’Innovació i Cultura Digital. Aquesta entitat de la Generalitat catalana treballa per definir i impulsar polítiques per al desenvolupament de projectes i programes que relacionin l’art i la cultura amb el món digital i la tecnologia. Dani Gimeno, Subdirector general, va concretar més el focus de la Direcció explicant l’ajuda a projectes com espais immersius, RV, RA, R Mixta, Metavers, Projeccions Immersives etc… Va incidir especialment en les activitats excloses que no tenen vocació cultural expressa, la qual cosa queda clara en les línies d’ajuts que tenen convocades en el moment present.