El Consell Executiu ha nomenat Marc Melillas i Esquirol com a nou director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat. El periodista compta amb més de trenta anys d’experiència en mitjans de comunicació local. Marc Melillas, fins ara conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local ocupa la vacant de Jordi del Río, destuït fa unes setmanes…

Aquest nomenament i el d’Elisabet Valls com a directora general de Difusió, completen l’organigrama de la Secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió, que lidera Carlos Escolà.

La portaveu del Govern, Sílvia Paneque, ha fet extensiu a les noves incorporacions l’encàrrec “d’unir i servir” que abandera el president Salvador Illa, i ha defensat que la seva elecció respon a l’experiència que tenen davant les responsabilitat per a les quals han estat elegits.

Marc Meillas, va nèixer a Caracas (Veneçuela, 1963), i es va iniciar com a director d’informatius de Ràdio Argentona. Posteriorment va ser director del Canal 51 – Televisió de Badalona, i, més tard, coordinador de la televisió de districte Clot-Sant Martí per a BTV. Després va fer el salt com a coordinador del Circuit de Televisions Locals (1999-2002), l’ens precedent a la Xarxa de Televisions Locals, de la qual va ser director de continguts i serveis (2003-2007). A més, va ser impulsor la creació del Mercat Audiovisual de Catalunya, que va dirigir durant cinc anys (2000-2005).

Posteriorment, Melillas ha estat director general de la Xarxa Audiovisual Local (2007-2012) i cap d’estratègia, desenvolupament i tecnologia (2013-2016). Després d’un parèntesi com a tècnic del projecte Smart Region a la Diputació (2016-2019), va tornar a la XAL com a director d’estratègia.El març de 2022 va ser nomenat conseller delegat de La Xarxa, càrrec que desenvolupava fins aquest moment.