l’Observatori Europeu Audiovisual ha donat a conèixer un Informe sobre les professionals (directores, guionistes, productores, directores de fotografia i compositores) actives a la indústria cinematogràfica europea.

Entre les seves conclusions, afirma que:

La proporció de dones a la producció cinematogràfica europea només ha augmentat un 5% des del 2015.
De mitjana, les dones van representar el 27% de tots els directors de llargmetratges europeus en actiu entre el 2019 i el 2023, davant el 23% entre el 2015 i el 2018.
La proporció d’encàrrecs de direcció per a directores va ser del 25%, cosa que indica que el nivell d’activitat de les directores va ser inferior al dels homòlegs masculins.
La proporció va ser més gran per a les pel·lícules debut, amb un 31%, i també va ser més gran per als documentals (33%) que per a les pel·lícules de ficció i animació d’acció real.
En el mateix període, la proporció de pel·lícules dirigides per equips dirigits per dones va ser només del 23% (en comparació del 74% dels equips dirigits per homes), perquè quan les dones van codirigir una pel·lícula, en la majoria dels casos va ser en col·laboració amb un col·lega masculí.
La proporció de dones professionals és més gran entre les productores (31%), editores (31%) i guionistes (29%), propera a la mitjana entre les directores (25%) i significativament menor entre les directores de fotografia (12%) i les compositores (10%).


Llegeix l’informe complet fent clic a “Veure més”.