Avui, dimecres 11, segona Jornada del Film Financing Market, dins del marc del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. 13 projectes seleccionats pel FFM tindran oportunitat de trobar inversió en converses “one to one” amb diferents branques de finançament com fons d’inversió, family office i inversors particulars, empreses d’intermediació i entitats financeres que col·laboren amb el mercat. Aquestes presentacions són a porta tancada.
A banda dels 13 projectes que tindran aquesta oportunitat també els quatre projectes de la Setmana del Talent Audiovisual que organitza el “cluster” podran fer un “pitching” del seu projecte.
Presentem, a continuació, unes notes dels projectes del FFM i les del Talent Audiovisual:
PROJECTES SELECCIONATS DEL FFM
Els 13 projectes que participaran a la primera edició de Film Financing Market, tots ells amb un pressupost superior al milió d’euros i amb un mínim del 70% del finançament garantit (50% en el cas de les coproduccions internacionals), tindran l’oportunitat de trobar finançament complementari en les reunions personalitzades one-to-one d’avui
Aquest és el llistat complet de projectes seleccionats:
Lo carga el diablo – Comèdia de Guillermo Polo, una coproducció internacional de Japónica Films.
Campamento Garra de Oso – Llargmetratge d’aventures per a tots els públics de Set Màgic Audiovisual amb direcció de Laura Mañà.
Caballé – Biopic sobre Montserrat Caballé amb direcció d’Alexis Morante, una coproducció internacional de Set Màgic Audiovisual.
Each of us – La història de quatre dones al camp de concentració nazi de Ravensbrück dirigida per quatre directores (Neus Ballús, Anne Zohra Berrached, Anna Jadowska i Stina Werenfels), una coproducció internacional d’Alhena Production.
Valenciana – Adaptació cinematogràfica de Jordi Núñez de l’obra teatral homònima de Jordi Casanovas sobre la València dels anys 90 amb producció de Pegatum Transmedia.
Rock Bottom – Primer llargmetratge d’animació per a adults de Maria Trénor inspirat en la vida i música de Robert Wyatt, una coproducció internacional d’Alba Sotorra.
Norbert – Llargmetratge d’animació amb direcció de José Corral Llorente, coproducció internacional de Capitán Araña.
La cançó de la Sima – Segon llargmetratge de la cineasta afgana Roya Sadat ambientat a l’Afganistan d’abans de l’esclat de la guerra civil, una coproducció internacional d’Alba Sotorra.
Mala persona – Comèdia de Fer García Ruiz amb Arturo Valls, Malena Alterio i José Corbacho, coproducció internacional de Rodar y Rodar.
L’àvia i el foraster -Primer llargmetratge del valencià Sergi Miralles coproduït per Aire de Cinema.
Llobàs – Llargmetratge de Pau Calpe Rufat que recrea el mite de l’home llop amb Maria Rodríguez i Pol López, una coproducció de Galápagos Media.
La invasió dels bàrbars – Adaptació cinematogràfica de l’obra teatral homònima de Chema Cardeña ambientada en la Guerra Civil espanyola amb direcció de Vicent Monsonís, una coproducció de Stanbrook.
Una ballena – Nova pel·lícula del director basc Pablo Hernando amb Ingrid García-Jonsson i Ramón Barea coproduïda per Señor y Señora.
PROJECTES DEL “NEW TALENT”
Film Financing Market en la seva aposta pel talent emergent també ofereix l’oportunitat de quatre projectes, seleccionats en diverses edicions de la Setmana del Talent Audiovisual del Clúster Audiovisual de Catalunya, puguin participar de l’oportunitat de presentar-los a las entitats financeres que col·laboren amb el mercat.
Aya en el desierto. Llargmetratge d’animació. Setmana del Talent 2019. Universitat Pompeu Fabra. Una pel·licula de Verónica Adell i Julia Horrillo.
Braves. Sèrie. Setmana del Talent 2022. Universitat Blanquerna-Ramon Llull. Un projecte d’Olivia Vila, Irene Soriano, Laia Castilla.
Dies d’estiu i de pluja. Llargmetratge ficció. Setmana del Talent 2021. Universitat Pompeu Fabra. Una pel·lícula d’ Àlex Serra, Mireia Labazuy, Clàudia Vila, Miquel Roig, Eva Picazo, Carla Sánchez.
En vigília. Llargmetratge coming of age social/drama. Setmana del Talent 2021. Universitat Pompeu Fabra. Una pel·lícula del Col·lectiu Vigília.