Després d’una reeixida convocatòria en què es van rebre 37 projectes de llargmetratges per participar en el laboratori de pel·lícules LGTBI, la Mostra FIRE !! anuncia els seleccionats en aquest espai de creació, que es realitzarà de l’14 a el 16 de juny de 2021.

En concret, seran sis projectes procedents de Catalunya, Madrid i Canàries, entre els quals es troba un documental. Els personatges de les pel·lícules representen un ampli espectre de la diversitat: gais, lesbianes, bisexuals, trans i no binaris amb uns gèneres que van des del drama a la comèdia, passant per coming of age, no ficció transgeneracional i fins a un biopic de la escritoria canària lesbiana Natàlia Sosa Ayala.

Quatre directores i tres directors, acompanyades de les seves productores i productors, tindran l’oportunitat de compartir tres dies amb els tutors Adrián Silvestre, Mònica Rovira i l’equip de Inicial Films, Uriel Wisnia i Valérie de l’Pierre, dels quals rebran orientació sobre els seus projectes .

El laboratori consta de classes magistrals, reunions i xerrades especialitzades, de les quals destaquen la xerrada sobre internacionalització per part de representants de Catalan Films i la que es centrarà en les vendes internacionals, comptant amb el destacat agent de vendes especialitzat en pel·lícules LGBTI Cossimo Santoro , de The Open Reel.
Fire Lab sorgeix amb la voluntat d’augmentar el nombre de pel·lícules LGTBI que es fan a Espanya, ja que encara són poques, i evidenciar que hi ha realitzadors i realitzadores amb històries molt potents per explicar després guions i projectes increïbles a la recerca de materialitzar-se. Segons les pròpies paraules de José Gil, coordinador de la secció d’Indústria de la Mostra FIRE !!: “el Fire Lab treballarà a l’màxim per donar-los suport i fer aquests projectes realitat”.

A l’acabar el laboratori, tots els projectes estaran disponibles en el mercat online Filmmarket Hub i un d’ells rebrà com a premi un script score. La Casa de l’Cinema posarà també a la seva disposició els seus equips per al rodatge de l’teaser d’un dels projectes catalans. El FIRE !! LAB 2021 compta, a més, amb el suport de l’Institut Francès, Inicia Films, Catalan Films i The Open Reel.