S’ha presentat l’Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics que aquest any denuncia els incidents “violents” amb motivació “política” en defensa de la unitat d’Espanya que han tingut lloc a Catalunya entre el 8 de setembre i l’11 de desembre de 2017. La iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils torna a treure a la llum una sèrie de reportatges en profunditat sobre temes “silenciats” o “maltractats” pels mitjans convencionals. ’En nom d’Espanya’ és una investigació del fotoperiodista Jordi Borràs que recull 139 incidents “violents” i alerta que han estat 86 agressions físiques amb un mínim de dos casos de violència sexual. L’Anuari també publica un reportatge de la periodista Nora Miralles que explica com diverses empreses amb una forta presència als Països Catalans són algunes de les principals beneficiàries dels fons europeus de seguretat i control de fronteres d’agències com Frontex.

El conjunt d’incidents que denuncia el fotoperiodista Jordi Borràs es poden consultar en un llistat complet que ofereix el llibre. Es tracta d’incidents que s’han detectat i contrastat a partir de fonts periodístiques, policials i testimonials. S’expliquen breument atacs viscuts arreu del territori en municipis com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Tarragona, Sant Vicenç dels Horts, Campdevànol, Premià de Mar, Manlleu, Girona, Figueres, Lleida, L’Escala, Palamós, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Reus, Manresa, Salt o Viladecans.