L’ALTERNATIVA 2017, EL Festival de Cinema Independent de Barcelona que s`ha dut a terme dDel 13 al 19 de novembre a Barcelona, ha donat a coneixer el seu palmarès.

A Fábrica de Nada de Pedro Pinho i La Bonne Éducation de Gu Yu guanyen els premis a millor llargmetratge i millor curtmetratge del l’Alternativa 2017

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, ha celebrat aquest any la seva 24a edició. Vint-i-quatre anys fent visible el cinema més amagat i oferint al públic i als professionals una oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions i activitats que defensen la diversitat, la llibertat creativa, la innovació, el compromís ètic i estètic i la reflexió.

Enguany el festival l’Alternativa atorga 9 premis. Els films de l’Alternativa Oficials competien en les categories de llargmetratge i curtmetratge, amb premis en metàl·lic. El premi al millor llargmetratge, dotat amb 3.000 €, ha recaigut en Pedro Pinho pel film A Fábrica de Nada (amb menció especial per a Ziad Kalthoum per Taste of Cement). El del millor curtmetratge, dotat amb 1.000 €, ha recaigut en Gu Yu per La Bonne Éducation. El Premi Residència de l’Alternativa Panorama, que consta d’una residencia d’una setmana a Cerbère, se l’ha endut David Muñoz per El mundanal ruido. El Premi Fílmic Crater-Lab de l’Alternativa Panorama/Hall se l’ha emportat Jaione Camborda Coll per Rapa das Bestas; gràcies al premi, el director podrà gaudir d’una residència de dues setmanes a les instal·lacions de Crater-Lab. Per la seva banda, el Premi Antaviana – Mentoring Projects de l’Alternativa Professionals ha recaigut en el film La casa del artista; la directora, Ione Atenea, podrà fer la masterització digital DCP del seu film (premi valorat en 2.500 €). El Premi GAC al millor guió de l’Alternativa Panorama, consistent en una quota anual de soci de GAC, se l’emporta Jaione Camborda Coll per Rapa das Bestas. Finalment, els tres premis honorífics han estat atorgats a Manuel Muñoz Rivas per El mar nos mira de lejos (Premi de la Crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials), amb menció especial per a El mar la mar, de Joshua Bonnetta i J.P Sniadecki; a Ziad Kalthoum per Taste of Cement (Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials), i a Diane Obomsawin per J’aime les filles (Premi del Públic al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials).

El lliurament d’aquests premis ha tingut lloc avui dissabte 18 de novembre a les 21.30 h al Hall del CCCB amb una gran festa de cloenda oberta a tothom i ha comptat amb la presència d’algun dels directors dels films guanyadors.

PALMARÈS
Els films guanyadors de l’edició d’enguany són:

Premi al millor llargmetratge curtmetratge de l’Alternativa Oficials
A Fábrica de Nada, de Pedro Pinho (Portugal)

Menció especial:
Taste of Cement, de Ziad Kalthoum (Alemanya, Líban, Síria, Emirats Àrabs Units)

Premi al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials
La Bonne Éducation, de Gu Yu (França/Xina)

Premi de la Crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials
El mar nos mira de lejos, de Manuel Muñoz Rivas (Espanya/Països Baixos)

Menció especial:
El mar la mar, de Joshua Bonnetta i J.P. Sniadecki (Estats Units)

Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials
Taste of Cement, de Ziad Kalthoum (Alemanya, Líban, Síria, Emirats Àrabs Units)

Premi GAC al millor guió de l’Alternativa Panorama
Rapa das Bestas, de Jaione Camborda Coll (Espanya)

Menció especial:
Areka, d’Atxur Animazio Taldea (Espanya)

Premi Fílmic Crater-Lab de l’Alternativa Panorama/Hall
Rapa das Bestas, de Jaione Camborda Coll (Espanya)

Premi Residència de l’Alternativa Panorama
El mundanal ruido, de David Muñoz (Espanya)

Premi del Públic al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials
J’aime les filles, de Diane Obomsawin (Canadà)

Premi Antaviana – Mentoring Projects de l’Alternativa Professionals
La casa del artista, de Ione Atenea (Espanya)

Premi #AccióCurt al millor curtmetratge de CIMA CAT CURTS
Vera, de Laura Rubirola (Espanya)

Menció especial:
Les últimes mares, de Carme Puche (Espanya)

LA PROGRAMACIÓ DE DEMÀ DE L’ALTERNATIVA

Demà diumenge encara hi haurà molta programació. Pel matí hi haurà una sessió familiar amb la projecció del film El record de Marnie i també taller infantil Experimenta amb el chroma key. Per la tarda, de les seccions oficials es podran veure una sessió de curts i els films Milla, de Valérie Massadian, El mar nos mira de lejos, de Manuel Muñoz Rivas, i A Fábrica de Nada, de Pedro Pinho, així com una completa programació gratuïta de l’Alternativa Hall al Hall del CCCB. A la tarda també es projectarà els films In Order Not to Be Here i O’er The Land, ambdós de Deborah Stratman. Per la seva banda, a la Filmoteca de Catalunya es podrà veure el film de Michael Glawogger Whores’Glory, emmarcat en la retrospectiva que aquest any li dedica el festival al cineasta fins al dimecres 29 de novembre.

Per finalitzar, a les 21.45 h a l’Auditori del CCCB es projectaran els films Taste of Cement, de Ziad Kalthoum (Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials), i La Bonne Éducation, de Gu Yu (Premi l’Alternativa Oficials al millor curtmetratge).

L’Alternativa 2017 continua a la plataforma Filmin, on podreu trobar, fins al 4 de desembre, una selecció dels films de la 24a edició que consta de Taste of Cement, de Ziad Kalthoum; Donkeyote, de Chico Pereira; Stranger in Paradise, de Guido Hendrikx; Canción en la noche, de Hermán Talavera; EXPO LÍO ’92, de María Cañas; La Deuxième Nuit, d’Eric Pauwels; Workingman’s Death, de Michael Glawogger, i Hiroshima mon amour, d’Alain Resnais.