image001A partir del dia 6 de novembre a sales de tot l’Estat.
Estrena especial el divendres 7 de novembre a les 20:00h a Balmes Multicines de Barcelona (c/ Balmes 422-424) amb la presència dels directors.

Es poden canviar les coses en cinc dies? Canviar la societat, la forma de relacionar-nos o els mètodes d’ensenyament? Five Days to Dance ens ensenya que es poden emprendre actes subtils per canviar el món.

Un dilluns al matí, una parella de ballarins es presenten en una aula d’un Institut a Sant Sebastià. Anuncien a un grup d’adolescents que pararan les classes, ballaran junts durant cinc dies i, finalment, pujaran a un escenari aquell mateix divendres per representar una coreografia.

Els rols dels estudiants trontollen: el noi tímid se sent còmode, la noia maca deixa de ser tan admirada i els problemàtics participen i s’integren en el grup. En una setmana canviaran la seva manera de relacionar-se.

En un sistema educatiu en què les arts escèniques i plàstiques es consideren matèries inferiors a les ciències o les lletres, la dansa és un llenguatge desconegut per a la majoria d’alumnes. Però, per mitjà d’ella, aprendran a comunicar-se amb el cos, a expressar-se a través del moviment i el contacte físic. En un moment de creixement complicat com l’adolescència, el ball els ajudarà a prendre consciència del seu cos i a superar complexos.

Wilfried van Poppel, ballarí i coreògraf holandès, i Amaya Lubeigt, ballarina de Sant Sebastià, són els responsables del projecte. Professionals de la dansa, deixebles de Pina Bausch, Susanne Linke, Urs Dietrich i Royston Maldoom, entre d’altres, van fundar la companyia de dansa teatre “De LooPERS”, amb la que desenvolupen projectes de dansa comunitària a tot Europa.

La pel·lícula va ser cloenda del Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona amb una gran acollida i s’ha presentat recentment al Festival de Sant Sebastià on va esgotar localitats en totes les seves projeccions. Es tracta d’un film independent, finançat (en una petita part) a través d’una campanya de crowdfunding i realitzat gràcies a la col·laboració de moltes persones que han cregut en el projecte: des de la música del compositor Joan Valent, fins al disseny del cartell de la il·lustradora Paula Bonet.

Five Days to Dance és una d’aquelles històries que necessita ser explicada, perquè posa en valor una forma d’ensenyar i aprendre alternativa, en què es tenen en compte les intel·ligències múltiples davant de la clonació de rols i conductes socials. Un film que comunica i emociona, com ho fa la pròpia dansa.

Pots veure el tailer oficial del documental en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=G211QenHzJY

Més informació sobre el documental “Five Days to Dance” a http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/239-five_days_to_dance.html

Consulta totes les projeccions a les sales de Catalunya i Espanya a http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html