S’ acaba de presentar l’Anuari SGAE 2013 de les arts escèniques, musicals i audiovisuals, que inclou les dades estadístiques bàsiques relatives a l’any 2012 sobre la cultura i l’oci de l’Estat espanyol, on trobem línmies específiques que fan referència al consum cultural a Catalunya.

Consulta les dades d’un any de consum cultural a Catalunya.

Feu clic per accedir a anuari_2013_dossier_de_premsa.pdf

Consulta l’Anuari SGAE 2013 de les arts escèniques, musicals i audiovisuals.
http://www.anuariossgae.com/anuario2013/home.html

Consulta el Resum Executiu de l’Anuari SGAE 2013.

Feu clic per accedir a Anuario_sgae_2013_resumen_ejecutivo.pdf

La presentació, per als mitjans de comunicació i per als agents del sector cultural, ha estat conduïda per Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya; Rubén Gutiérrez, cap d’Investigació i Desenvolupament de la Fundació SGAE, i Agnela Domínguez, cap d’Activitats i Comunicació de la SGAE a Catalunya

L’Anuari SGAE 2013 de les arts escèniques, musicals i audiovisuals és un volum de 460 pàgines que ofereix les dades estadístiques bàsiques per a la caracterització del sector cultural i que, en aquesta tretzena edició, es consolida com una obra de referència per al sector.

L’Anuari SGAE 2013 ofereix informació rigorosa i detallada sobre els principals sectors de les arts escèniques, musicals i audiovisuals, amb desenes de milers de dades numèriques i més de 300 gràfics i taules estadístiques. El volum és fruit d’un procés laboriós de captura i tractament de dades, compilació de fonts i anàlisi de tota aquesta informació. Aquesta publicació, nascuda el 1999, ha esdevingut una eina fonamental per als estudiosos del mercat cultural estatal.

Aquest anuari presenta la informació perfectament analitzada en termes quantitatius i estructurals sobre els següents sectors del panorama cultural: arts escèniques (teatre, dansa i òpera), música clàssica, música moderna, cinema, música enregistrada, televisió, vídeo, ràdio i noves tecnologies. Per poder oferir aquesta anàlisi detallada, en l’Anuari s’inclouen dades específiques sobre múltiples característiques dels espectacles (assistents, recaptació, preu de les entrades), tractades globalment i amb la presentació, en alguns casos, de classificacions significatives (pel·lícules més taquilleres, discos més venuts, produccions escèniques amb més públic, etcètera).

A més d’incloure un capítol dedicat a l’anàlisi de les noves tecnologies, l’Anuari també té presència a Internet, tant a la pàgina de la Fundació SGAE (www.fundacionsgae.org) com a la de la SGAE (www.sgae.es/www.sgae.cat), on les persones interessades poden accedir de manera gratuïta al seu contingut.