Aquest any s’ha iniciat una nova etapa de la Mostra de València amb la seva nova identitat com “cinema d’acció i aventures justificada. Els del seu director Salomón Castiel: “Els Festivals de Cinema han hagut de replantejar-se les seves estratègies, orientacions i continguts per fer front a l’impacte que ha tingut l’Internet i les noves tecnologies audiovisuals en la indústria cinematogràfica i per seguir sent competitives i atractius pel publico en un món cada vegada mes globalitzat.

Destaquem en la secció oficial el film de Benoit Jacquot “Au Fond de Bois”, una estranya i pasional relació en la França del segle XIX; la història del detectiu Dave Robicheaux en la recerca de l’assassí de dones , ”En el centre de la Tempesta” amb la magistral direcció del mestre Tavernier; el film romanès del director Bogdan George Apreti “Periferic”,la maratónica història d’una reclusa que aprofitant el seu dia de sortida vol escapar del seu país i deixar organitzada la seva vida i la de fill; l’espionatge i la intriga política en l’antiga Unió Soviètica a les mans del director Christian Carion “L`affaire Farewell” i el film guanyador el xinès “Little Big Soldier” de Sheng Ding.
Destacar els homenatges i retrospectives del director Alemany Wolfgang Petersen , l’anglès Peter Lord, 75 aniversari del DC Comics, Mostra Clàssicca i per primera vegada a Espanya i en coordinació amb la Filmoteca Valenciana una retrospectiva del director Pierre Schoendoerffer, molts dels seus films no havien estat vists i alguns van estar prohibits a Espanya, destacant la recentment restaurada “Sang a la Indoxina” ,el documental premiat amb l’Oscar “La section Anderson” i “Ramuntcho” (1958), història que es desenvolupa a la frontera de França i el País Basc, en el seu moment prohibida a Espanya.

I mantenint l’esperit que identificava la Mostra durant trenta anys: “El Mediterrani”, ara és un panorama molt general de les ultimes produccions però hem de destacar el film que al final va obtenir el premi amb vots del publico: “Bestezuelas” del Valencià Carles Pastor i amb una gran acollida el film de Manoel d’Oliveira “L’Estrany cas d’Angèlica” que té com a protagonista Pilar López d’Ayala , una història plena de misteri i intriga en èpoques de repressió i censura; el film Turc “Històries de Kars”, cinc relats de diferents directors sobre aspectes i històries que es desenvolupen a la regió de Kars –Turquia ; els “Seductors” una excel•lent comèdia de dos germans que el seu treball és separar parelles, compta amb l’actuació de Vanessa Paradis i Romain Duris i una història pasional de la vivència de la parelles i la infidelitat en la Itàlia actual , en el film de Silvio Soldini “Cosa voglio di piu”.
Van completar aquesta mostra els especials del Cinema Valencià, La mostreta, L’especial de Daniel Monzón, El cicle de produccions de Telecinco, la Ciutat de la Llum i el Cinema Espanyol dels nostres dies. Una novetat, en el 2011 la Mostra de València se celebrarà a l’abril.