El director Nick Igea estrena aquest cap de setmana “Un paseo por el Borne”, un llargmetratge protagonitzat per Rodolfo Sancho, Natalia Verbeke i Ruth Gabriel.

La pel·lícula parteix del personatge de Martín, un home proper a la cinquantena que encara no ha aconseguit complir el seu somni: convertir-se en director de cinema: Torna a Palma de Mallorca, la seva ciutat natal, on decideix impartir un curs que permetrà conèixer cinc alumnes que a poc a poc aconseguiran que recuperi aquesta passió pel setè art.

Igea s’encarrega de la direcció i és coguionista juntament amb Elio Quiroga i Zebina Guerra d’aquest film amb què intenten establir una reivindicació del cinema (cinema independent, d’autor i autòcton) i també d’oferir un punt de vista esperançador sobre la realitat que ens envolta. Completen el repartiment els actors Tábata Cerezo, Roque Ruiz, Lluis Oliver i Toni Lluis.

Pel seu director, és “per sobre de totes les coses, una pel·lícula de superació. Sóc molt fan com a espectador d’aquesta mena de pel·lícules, siguin de la temàtica que siguin, i són les que m’han servit com a referència a l’hora de concebre aquesta història. Dins un to clar de dramèdia, aquesta és una pel·lícula positiva, que parla de somnis impossibles i de com les persones ens influïm les unes a les altres. És en definitiva una pel·lícula feta des del cor, que narra des del vessant més humanista el gran amor al cinema que sentim molts de nosaltres. La història parteix d’un clar realisme i va desembocant cap a allò que podria ser gairebé un conte gràcies a aquest “i per què no?” pel qual apostem. Tot això ens condueix a un objectiu clar i és aconseguir que la pel·lícula no només emocioni, sinó també deixi un bon sabor de boca a l’espectador i una mica d’esperança”. El llargmetratge és una producció d’un passeig pel Born A.I.E i compta amb la participació d’IB3 i la col·laboració del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, la Fundació Mallorca Turisme, l’Institut d’Estudis Baleàrics, Madrid Film Office . Filmax distribuirà la producció a tot l’Estat.