La 14a edició d’Atlàntida Mallorca Film Fest ha batut rècords històrics superant els 40.000 assistents només a la seva edició presencial, un 50% més que l’any passat.
En els primers 8 dies de l’edició en línia el nombre d’espectadors ha augmentat un 20% davant l’any anterior; el festival segueix a Filmin fins al 28 d’agost.
Michael Douglas ha rebut de mans de la Reina Letizia el premi Masters of Cinema d’AMFF.
La gala de cloenda ha comptat amb la presència de convidats com Fernando i Jonás Trueba, Noèmie Merlant, C. Tangana, James Rhodes, Greta Fernández, Alauda Ruiz de Azúa, Georgina Amorós, Itzan Escamila, Omar Ayuso, Eneko Sagardoy, Berta Prieto, Itsaso Arana, James Costos, Pablo Simón i els principals creadors de les Illes Balears.

PALMARÉS

El jurat de la secció oficial nacional, compost per Llucia Ramis, Georgina Amorós i Gaël Nouaille, ha concedit el Premi Dama Agustí Vilaronga a la Millor Pel·lícula Nacional dotat en 3.500€ a “L’aspirant” de Juan Gautier, protagonitzada per Jorge Motos Nabor i Eduardo Rosa.

El jurat també ha decidit atorgar una Menció Especial a “Saturn”, el debut de Daniel Tornero, un projecte que ja va obtenir el premi al Millor Projecte Documental fa dos anys a la V edició del Mallorca Talent Labs organitzada pel festival. .

El guardó a la Millor Pel·lícula Internacional, dotat amb 10.000€ a la distribució, ha recaigut en “La Venus de Plata” d’Héléna Klotz en què ha estat la seva segona participació al festival després de “L’Age Atomique” a Atlàntida 2013.

El jurat internacional va estar integrat per Greta Fernández, Berta Prieto i la cineasta Alauda Ruiz de Azúa juntament amb tres joves estudiants: Candela Benedetta, Daniela Pont i Pau Gelabert.

El jurat balear compost per Joan Carles Martorell, Eugenia Sampedro i Josep Orfila ha premiat “El Saló” de Pere Antoni Sastre com la Millor Pel·lícula Balear, dotat amb 3.500€ a la distribució; així mateix han volgut atorgar una menció a Marga Melià pel seu treball a “Cent llibres juntes”.

El Millor Curtmetratge ha recaigut a la Blava terra, el drama d’època de Marine Auclair March, rebent Guaret de Josep Alorda una menció especial.

Per la seva banda, el Premi de la Crítica, atorgat per tres membres de l’ACEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica), Albert Galera Belit Lago i Aaron Cabañas ha recaigut en el drama hongarès “La professora de literatura”, el tercer llargmetratge de la directora Katalin Moldovai. El thriller judicial “First Case”, debut de la directora francesa Victoria Musiedlak, ha obtingut una menció especial.

Mentre que el Premi del Públic ha anat a parar a la comèdia salvatge de Noémie Merlant, “Las Balconettes”.

Jaume Ripoll, director del festival i cofundador de Filmin, “Atlàntida ha entrat a la seva fase de maduresa en una edició que ha ratllat en l’excel·lència a tots els nivells; sales i seus plenes, projeccions impecables de so i imatge, presències estel·lars que van compartir amb el públic reflexions i anècdotes i la sensació que el festival ja està plenament consolidat al panorama nacional i internacional com el pont d’estiu entre el Festival de Màlaga a la primavera i el de Sant Sebastià a la tardor. Aquest any hem sentit més que mai que el públic ha abraçat una proposta única al panorama de festivals que combina cinema, música i conferències, amb la vocació infrangible d’arribar a noves audiències