Del 23 al 27 d’octubre tindrà lloc a Barcelona, la segona edició del Festival de Cinema Budista que té com a objectiu apropar a tots els públics el budisme i els seus valors de no violència, la interdependència de tots els éssers vius i el respecte pel medi ambient. A més a més ofereix eines d’anàlisis que ajuden a l’autoconeixement i, per extensió, al coneixement dels altres i del món. Si, a més, aquestes eines es poden oferir en forma d’art, cultura i entreteniment, tot suma.

El II FCBC exhibirà finalment vuit pel·lícules seleccionades amb cura, amb  temes que travessen totes les tradicions budistes, com la reencarnació, el bard, el sofriment i la vida monàstica mitjançant situacions sovint llunyanes a la nostra cultura, i és aquí on resideix el seu atractiu. 

Es convida al públic, especialment als no budistes, a realitzar un ‘viatge’ a cultures, filosofies i coneixements als quals normalment no tenen accés o ho tenen de manera esbiaixada i, a aprofundir en els temes tractats a través dels col·loquis que tindran lloc després de les projeccions amb destacats experts com ara el neurocientífic Àlex Gómez-Marín, el doctor  Manuel Sans Segarra, la doctoraLujan Comas, o l’editor Agustí Paniker, entre d’altres. És aquí on resideix un dels punts forts del festival.

Aquest festival és una iniciativa conjunta de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes i la Fundació Dharma-Gaia. Compta amb el suport destacat de la Buddhist Film Foundation (BFF), organitzadora del Festival Internacional de Cinema Budista que es celebra a les principals ciutats del món. La convidada d’honor de l’edició d’enguany és Resemary Rawcliffe  directora de la pel·lícula inaugural El Gran14è 

Aquiest Festival està organitzat per la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes (CCEB) i la Fundació Dharma-Gaia (FDG) es de caràcter no competitiu, amb pel·lícules i històries d’inspiració budista, a través de documentals i pel·lícules de ficció amb les quals es vol arribar a un ampli públic, tant budista com no budista, mitjançant personatges i escenaris reals o interpretant situacions rellevants. En els criteris de selecció inclouen la diversitat de tradicions budistes i una perspectiva equilibrada entre homes i dones.

Amb aquesta segona edició, l’objectiu no és només repetir l’èxit de la primera, sinó també augmentar la difusió del budisme i els seus valors a un públic encara més ampli. El budisme no ofereix fórmules màgiques, però proporciona eines per promoure canvis a través de l’autoconeixement. En altres paraules, l’autoconeixement és el punt de partida perquè cada persona connecti amb la seva veritable naturalesa compassiva, no només en benefici propi sinó també pel bé dels altres.

L’equip organitzatiu de la segona edició del Festival de Cinema Budista de Catalunya està format íntegrament per dones, incloent-hi les dues codirectores: Muntsa Castellà Olivé, representant de la CCEB, i Fina Íñiguez Abad, en representació de la FDG que estaran sempre disponibles per entrevistes.

 

Tota la informació en aquest enllaç.