Animac 2016 celebra la seva 20a edició amb un cartell de luxe i entrades que posem a la venda online a preu reduït, de l’1 al 21 de febrer, perquè tots pogueu gaudir d’aquesta edició del Festivala Lleida.

Animac compleix, doncs, 20 anys i ho fa amb la mirada posada en el nou i el gran talent femení i la figura de la dona en l’art i la indústria de l’animació sota el lema Futurs Femenins

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya es realitzarà del 25 al 28 de febrer, amb l’autora portuguesa Regina Pessoa com a convidada especial i d’altres de destacats, com els creadors de la televisiva sèrie Chico Ostra.

Les sessions familiars Petit Animac augmenten el nombre de títols i estrena la secció Short&Sweet, per a infants d’entre 0 i 3 anys. A més, es multipliquen les propostes educatives a l’espai Animacrea: tallers, activitats i experimentació

Ente els llargmetratges programats es compten amb títols per a totes les edats: Anomalisa, Miss Hokusai, Al sostre del món, The Boy & The Beast i Magic Mountain.

Les entrades gratuïtes per a la inauguració es podran recollir a la Regidoria de cultura de l’Ajuntament de Lleida del 9 al 20 de febrero

Arriba Animac 2016! Torna la Mostra de cinema d’Animació més esperada a Catalunya sota el lema central Futurs Femenins.

Animac ha centrat la programació d’enguany en el talent femení. La Mostra vol celebrar la presència cada cop més important de la dona en el món de l’animació i, alhora, posar de manifest els camps en els quals queda recorregut per fer. Per aquest motiu, la convidada especial d’enguany és Regina Pessoa. La realitzadora portuguesa és una de les autores claus de la nova animació independent.

Entre els professionals que s’han afegit a la 20a edició, hi ha Fabien Limousin, cocreador de la sèrie Chico Ostra i la seva line producer Violette Teysler. Oferiran una conferència tractant el procés creatiu i de producció, d’una de les millors sèries de recent creació, emesa a Disney.

El premi a la trajectòria professional s’atorga enguany a l’animadora catalana Pepita Pardell. La mostra dóna continuïtat a aquest guardó, que es va iniciar l’any passat, fent un reconeixement a una de les figures femenines que fa més temps que treballa en el món de l’animació.

Destacats del programa Animac 2016: molts curts i més llargs

Animac, la mostra especialitzada més veterana de tot l’estat espanyol, presenta enguany una llista de llargmetratges d’animació d’excepcional qualitat. Destaca l’estrena a Catalunya de Tout en haut du monde, de Rémy Chayé, i Miss Hokusai de Keiichi Hara, ambdues protagonitzades per noies fora dels estereotips femenins que acostuma a mostrar el cine comercial. També The Boy and the Beast de Mamoru Osoda i Anomalisa, codirigit per Charlie Kaufman i Duke Johnson, dos títols esperadíssims.

Animac té especial cura dels curtmetratges, que segueixen sent la seva ànima. Entre els seleccionats d’aquest any es podran veure Anatomie Pavouka (Anatomia d’una aranya), un intrigant relat en stop motion de Vojtech Kiss; World of Tomorrow, de l’aclamat autor americà Don Hertzfeldt, nominat a un Oscar i triat pels crítics i especialistes en animació com a millor curt 2015; Chulyen, histoire du corbeau, una història magnètica i fosca de Cerise López i Agnès Patron; l’especial relació d’un fill i la seva mare retratada en stop motion a Edmond de Nina Gantz; Limbo Limbo Travel, un divertit relat dels estereotips femenins firmat per Zsuzsanna Kreif i Borcsa Zétényi; The Other Side of the Woods, una versió moderna del conte de la caputxeta d’Anu-Laura Tuttelberg; la divertida nova creació de l’oscaritzat Cordell Baker, que canvia el seu peculiar dibuix per les titelles a If I Was God; i fins i tot, un film pintat amb la sang del propi autor Blood Manifesto, del búlgar Theodor Ushev.

El talent local català també tindrà una nodrida representació amb curts que destaquen per la seva creativitat i qualitat d’execució com ara: Haiti Tablo A, de Mario Torrecillas, el rodatge del qual va inspirar el curt documental 9 días en Haití de J.A. Bayona; Amore d’inverno, signat per una de les grans realitzadores del panorama espanyol i ex-directora de la Mostra, Isabel Herguera; i Viaje a Pies, un intrigant curt animat magistralment fet per Chris Cembe. D’altra banda, Mercedes Marro, realitzadora d’animació i directora de la productora Tomavistas i Xavier Romero, presentaran en primícia el seu nou curt Camino de agua para un pez.

Petit Animac: un ventall de possibilitats per a tota la família

El Petit Animac, dedicat a les famílies, torna el cap de setmana d’Animac amb més sessions de curtmetratges que mai i el llargmetratge Tout en haut du monde (Al sostre del món), premi de l’audiència a Annecy 2015. Una altra novetat en el programa és la secció Short&Sweet, dedicada a una franja d’edat d’infants entre 0 i 3 anys, amb acurades imatges i sons i de durada reduïda perquè els més petits també puguin gaudir d’Animac.

Animacrea, el cor d’Animac i punt de trobada d’animadors, escoles, estudiants i públic en general, torna amb més força que mai. Aquest espai per a l’experimentació i la convivència acollirà 12 escoles i 8 empreses relacionades amb l’animació que programaran tallers i activitats dinàmiques per mostrar tècniques i viure-les en primera persona. Destaquen algunes propostes originals com ara: un taller de creació de personatges, escaneig 3d, animació amb paper, un mural animat, personatges per a videojocs, concept-art, stop motion amb persones (pixilació), animació amb telèfons mòbils, etc.

Punts de venda de llibres especialitzats, còmics, novel·la gràfica i també articles per als més petits de la casa que tindran l’Espai Kids on fer activitats. Hi haurà Biblioteca per consultar informació relacionada amb el món de l’animació i dels autors presents a l’Animac d’enguany, Open Screen, espai chill-out… i tot això amanit amb sessions de dj’s. Les activitats d’aquest espai són gratuïtes.

I molt més…

El Networking & Pitch torna a ser un any més un referent pels professionals emergents gràcies a les activitats programades que estableixen un pont entre el talent jove i els professionals establerts.

Animac de Nit amb Laura Ginés i Maria Rodés i el seu Tête à tête musical i audiovisual al Cafè del Teatre; sessions de curtmetratge Al límit i vinils amb l’especial DeeHeys a La Llotja, i festa fins que el cos aguanti a La Casa de la Bomba.

Us hi esperem!

Informació pràctica:

Per primera vegada, Animac posa a la VENDA D’ENTRADES DE MANERA ANTICIPADA A LA WEB, de l’1 al 21 de febrer, a preu d’entrada reduïda. D’aquesta manera, es vol facilitar la compra al públic de fora de Lleida i oferir un avantatge en el preu.

A partir del 25 de febrer les entrades es podran adquirir a les taquilles Animac a la Llotja i al CaixaForum Lleida.

Preus:

Entrada general de dia 9 € / reduïda 5 €

Abonament 4 dies + catàleg 30 € / reduïda 20 €

Abonament Animac Campus: 15 € (per a grups d’estudiants registrats)

Entrada Petit Animac 3 € / reduïda 2 € (compra única per sessió, tant nens com adults)

L’entrada a l’espai Animacrea, als Esmorzar amb els autors i la sessió Petit Animac, Short&Sweet és gratuïta.

Inauguració gratuïta amb invitació:

Les entrades es podran recollir a partir del dia 9 fins al 20 de febrer de 2016, a la seu de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de dimarts a dissabte, de 17 a 20 h.