SeFaSaber2

El proper 7 d’abril a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (C.Girona 175), Visions documental presenta : Se fa saber
Ens endinsa en la vida quotidiana de Santa Bàrbara, un petit poble del Delta de l’Ebre. Un retrat costumista i emotiu sobre la recerca personal de l’autora envers els seus orígens, narrat amb un estil visual que l’emparenta amb els referents del documental clàssic.
“Durant la pre-producció d’aquest documental, entrevistant-me amb gent del poble vaig entendre que jo com a individu de la societat a la que pertanyo, necessitava tenir records que estiguessin plens de valors. L’ambient de Santa Bàrbara em va permetre reflexar-me davant d’un mirall. Allí, la meva memòria, encapsulada en un món on el passat s’evocava a través d’un estil obsolet que la desvirtua; va desencaixar-se. Vaig adonar-me’n que l’estil de vida contemporani codifica la meva percepció del passat, ocupant el meu present i donant forma a les meves expectatives de futur. Crec que l’individu de la nostra societat, la de consum, és incapaç de veure més enllà de les façanes del mercat d’estil, per això és necessari que recuperem la memòria. Aquesta memòria ens tornarà les pulsions més arcaiques i revaloritzarà l’antiguitat, omplint de sentit a les coses que ens envolten.
Se fa saber! Pretén ser una reflexió del passat i una observació de l’actualitat.”